Regler frie til tolkning

Der findes ikke nogen specifik bestemmelse i bekendtgørelsen, der siger hvordan Nukissiorfiit skal håndtere sagomkostninger vedrørende voldgiftssager.
16. januar 2012 06:30

Derfor er det et spørgsmål om fortolkning af reglerne, når Nukissiorfiit på den baggrund i år har hævet el-priserne i Narsaq og Qaqortoq for at dække sine løbende omkostninger i forbindelse med sagen om Qorlortorsuaq-værket.

Det skriver Naalakkersuisoq for Infrastruktur, Jens B. Frederiksen, i et paragraf 37-svar til Inatsisartut-medlem for IA, Naaja Nathanielsen, der har udbedt sig et specifikt svar på, hvor der i Hjemmestyrebekendtgørelsen findes hjemmel til at tørre regningen af på borgerne i Narsaq og Qaqortoq.

Naaja Nathanielsen gav i december måned udtryk for, at hun synes det er urimeligt, fordi der - hvis Nukissiorfiit taber - er tale om ekstraregninger, der skyldes fejl begået af Nukissiorfiit.

Men ifølge Jens B. Frederiksen er reglerne helt rigtigt fortolket af Nukissiorfiit, idet selskabet bør tage udgangspunkt i ensprisreformens princip om, at priserne i de enkelte byer og bygder skal afspejle selskabets omkostninger ved at forsyne dem.

Hvis Nukissiorfiit taber den verserende voldgiftssag om opførelsen af vandkraftværket i Qorlortorsuaq i Sydgrønland, kan det i værste fald betyde en regning på op mod 300 millioner kroner.