Regler frie til tolkning

Der findes ikke nogen specifik bestemmelse i bekendtgørelsen, der siger hvordan Nukissiorfiit skal håndtere sagomkostninger vedrørende voldgiftssager.

Derfor er det et spørgsmål om fortolkning af reglerne, når Nukissiorfiit på den baggrund i år har hævet el-priserne i Narsaq og Qaqortoq for at dække sine løbende omkostninger i forbindelse med sagen om Qorlortorsuaq-værket.

Det skriver Naalakkersuisoq for Infrastruktur, Jens B. Frederiksen, i et paragraf 37-svar til Inatsisartut-medlem for IA, Naaja Nathanielsen, der har udbedt sig et specifikt svar på, hvor der i Hjemmestyrebekendtgørelsen findes hjemmel til at tørre regningen af på borgerne i Narsaq og Qaqortoq.

Naaja Nathanielsen gav i december måned udtryk for, at hun synes det er urimeligt, fordi der - hvis Nukissiorfiit taber - er tale om ekstraregninger, der skyldes fejl begået af Nukissiorfiit.

Men ifølge Jens B. Frederiksen er reglerne helt rigtigt fortolket af Nukissiorfiit, idet selskabet bør tage udgangspunkt i ensprisreformens princip om, at priserne i de enkelte byer og bygder skal afspejle selskabets omkostninger ved at forsyne dem.

Hvis Nukissiorfiit taber den verserende voldgiftssag om opførelsen af vandkraftværket i Qorlortorsuaq i Sydgrønland, kan det i værste fald betyde en regning på op mod 300 millioner kroner.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt