Randi Vestergaard Evaldsen & co. har flyttet penge afsat til Nukissiorfiit ud for at arbejde i samfundet.Foto: Helle Nørregaard

Randi søger fordelagtig lufthavnsløsning

Naalakkersuisut har ikke lagt sig fast på nogen endelig model for finansiering af nye lufthavne men vil lade det kommende selskab undersøge, hvilken form der vil være mest fordelagtig.

Det oplyser naalakkersuisoq for finanser, Randi Vestergaard Evaldsen, til KNR.

Arbejdet er gået i gang med at etablere det nye selskab, som skal stå for at finansiere nye lufthavne og landingsbaner i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq.

Det er endnu ikke afgjort, om investorer skal kunne investere i lufthavnene enkeltvis, eller om man skal sætte penge i en samlet pakke.

- Lufthavnsselskabet skal ud og undersøge de muligheder, der er for finansiering.

- Hvad det er for en konstruktion, vi kommer til at benytte os af det ved vi ikke, og det er meget vigtigt for Naalakkersuisut, at vi tager den beslutning på et meget oplyst grundlag, siger naalakkersuisoq for finanser, Randi Vestergaard Evaldsen.

Læs også Tre udenlandske selskaber klar til investere i lufthavne

Læs også Penge til lufthavnsselskab bevilget

Hun mener derfor, at det er vigtigt med en grundig undersøgelse, før man lægger sig fast på en endelig model.

Allerede nu har den undersøgelse vist sig væsentlig, da et dansk investeringskonsortium har erklæret sin kærlighed til to grønlandske lufthavnsprojekter, nemlig Nuuk og Ilulissat, mens de er usikre på projektet i Qaqortoq.

Inuit Ataqatigiits formand, Sara Olsvig, stiller sig også skeptisk overfor, at det kommende lufthavnsselskab får tilført midler, som oprindeligt var afsat til anlæg i Nukissiorfiit.

- Vi vil også meget gerne have vidst, hvilke konsekvenser det vil have, ved oprettelsen af det her A/S, at man flytter de mange millioner fra Nukissiorfiit, siger hun.

Læs også IA: For mange løse ender i lufthavnsbyggeri

Der bliver dog ikke umiddelbart nogen konsekvenser, siger Randi Vestergaard Evaldsen, da Nukissiorfiit har meddelt, at de ikke får brug for de 200 millioner kroner, der var henlagt i anlægs- og renoveringsfonden. Penge, der blot lå i fonden uden at blive brugt.

- Og vi har af Skatte- og Finansudvalget flere gange og flere år fået besked på, at vi skal have de penge ud at arbejde i samfundet, og det er netop det, vi gør nu, siger naalakkersuisoq for finanser.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt