Det er blandt andet lufthavnen i Ilulissat, det nye selskab skal stå for at forlænge.Foto: Wilco737/Flickr Creative Commons

Penge til lufthavnsselskab bevilget

Endnu et skridt er taget til, at der kan bygges nye lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq, efter at finans- og skatteudvalget har godkendt en indstilling fra Naalakkersuisut om oprettelse af et selskab til formålet.

Det nye aktieselskab skal stå for det videre arbejde med anlæggelse af tre lufthavne i henholdsvis Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq. Finans- og skatteudvalget har bevilget, at selskabet får en indskudskapital på 200 millioner kroner, penge der findes ved at reducere tidligere vedtagne anlægslån til Nukissiorfiit.

Der er ikke tale om, at udvalget har godkendt arbejdet med at opføre lufthavnene, men finans- og skatteudvalget tilslutter sig Nalakkersuisuts forventning om, at selskabet kan etablere en organisation med erfaringer inden for byggerier af lufthavne, som senere kan gennemføre byggerierne.

Læs også ARCTIC CIRCLE Landingsbaner bliver en gamechanger

Ifølge orienteringen om finans- og skatteudvalgets beslutning, er de 200 millioner kroner i selskabet nødvendige, for at selskabet kan få andre investorer om bord.

Det er koalitionspartierne, der har godkendt indstillingen fra Naalakkersuisut, Inuit Ataqatigiit er dog imod fremgangsmåden.

Inuit Ataqatigiit er imod, at pengene findes ved at sløjfe lån til Nukissiorfiit, da partiet mener, at samfundet har behov for disse projekter.

Læs også Naalakkersuisut fastholder planen om nye landingsbaner

Læs også Fremmede penge gør Grønland flyvende

Læs også Sara O: De gav os 30 minutter

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt