Foto: KNR

Sara O: De gav os 30 minutter

Det er ikke politikken som sådan, der stod i vejen for, at IA kunne skrive under på koalitionens seneste fælleserklæring.

Naalakkersuisuit og koalitionspartierne, Siumut, Demokraterne og Atassut har i går indgået en aftale om rammerne for finansiering af infrastruktur investeringerne.

Det store oppositionsparti Inuit Ataqatigiit er ikke med. De er egentligt ikke deciderede modstandere af indholdet, men forløbet imponerer langt fra formand for IA, Sara Olsvig.

Læs også Koalitionen enig om lufthavne

- Vi fik nogle partier klokken 17.30 og fik besked på, at vi skulle svare inden klokken 18.00. Og der sad vi jo så inde i salen og stemte, fortæller Sara Olsvig til KNR.

Derfor mener hun, at det var ganske urealistisk, at IA kunne nå at sætte sig ind i sagen og skrive under på erklæringen.

 

Useriøs fremgangsmåde

IA-formanden er heller ikke tvivl om, hvordan hun vil betegne forløbet.

- Det er jo useriøst, og jeg vil ikke på nogen måde sige, at det er udtryk for vilje til reelt samarbejde, siger hun.

I forhold til selve indholdet af aftalen stiller IA sig dog ikke på bagbenene. Sara Olsvig har fortsat kun set det udkast, som hun blev præsenteret for, kort før lukketid, men efter en hurtig gennemgang, erklærer hun sig ganske positiv overfor indholdet.

Til gengæld har hun vanskeligt ved at se, hvad denne fælleserklæring skal gøre godt for.

- Umiddelbart kan jeg ikke se nogen grund til at lave en ny underskriftsseance om noget, som Inatsisartut jo allerede har besluttet. Den indeholder jo stort set det anlægsudvalgets betænkning og finansloven indeholder, siger Olsvig.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt