Foto: Royal ArcticLine

Afslag fra USA: RAL's bud på sejlads i Arktis er utilstrækkelig

Royal Arctic Line lever ikke op til det amerikanske forsvarsministeriums krav til sejlads til og fra Pituffik, lyder en del af USA’s afslag på rederiets ansøgning. RAL tager afslaget med ro.

Torsdag kom det frem, at det amerikanske selskab, Schuyler Line Navigation Company, igen har vundet en ny kontrakt frem til 2023 på sejlads til og fra Pituffik.

Det er det samme selskab, som har haft kontrakten siden 2017, efter Royal Arctic Line i en årrække forinden stod for sejladsen til og fra basen.

LÆS OGSÅ Amerikansk rederi genvinder kontrakt på Pituffik

Royal Arctic Line, som også bød på kontrakten sidste gang, oplyser, at USA’s Forsvarsministerium har fravalgt det selvstyreejet rederi af to årsager:

Dels var Royal Arctic Lines beskrivelse af evnen til at operere i området omkring Pituffik ikke tilstrækkelig.

Dels var Royal Arctic Lines tilbud baseret på skibe uden amerikansk interesse. Noget, som ellers er et krav ifølge en instruktion fra USA’s Forsvarsministerium.

Intet kritisk tab for RAL

I en pressemeddelelse oplyser RAL, at rederiet var bekendt med, at chancerne ikke var optimale på grund af kravet om amerikansk kommerciel interesse i skibsflåden.

Administrerende direktør hos RAL, Verner Hammeken, oplyser til KNR, at afslaget ikke har ’kritisk økonomisk betydning’ for rederiet.

I stedet vil RAL de næste par år forsøge at sikre, at dokumentation og teknisk beredskab er 100 procent klar til næste udbud, så rederiet på sigt kan samarbejde med USA's myndigheder i Qaanaaq-området igen.

LÆS OGSÅ Gammel lov favoriserer amerikanske skibe til Pituffik

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt