Amerikansk rederi genvinder kontrakt på Pituffik

Kontrakten på sejllads til Pituffik er igen gået til et amerikansk selskab. Det er særdeles ærgerligt, siger naalakkersuisoq for udenrigsanliggender.
Foto © : Inuit Ataqatigiit
Skrevet af Thomas Munk Veirum
21. marts 2019 14:26

Det amerikanske forsvarsministerium har tildelt kontrakten på fragtsejlads mellem Danmark og Pituffik til et amerikansk rederi.

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger (S), kalder det særdeles ærgerligt, at kontrakten igen er gået til et amerikansk selskab og ikke til et grønlandsk:

- Naalakkersuisut vil overfor USA - sammen med det danske Udenrigsministerium - igen italesætte vigtigheden af grønlandsk nytte af den amerikanske militære tilstedeværelse i vores land, siger Ane Lone Bagger.

LÆS OGSÅ Gammel lov favoriserer amerikanske skibe til Pituffik

Det er rederiet Schyuler Line Navigation Company LLC, der har genvundet kontrakten, oplyser Selvstyret i en pressemeddelelse.

Tre selskaber bør på kontrakten

Det amerikanske rederi fik for første gang kontrakten i maj 2017. Her overtog rederiet kontrakten fra Royal Arctic Line, der hidtil havde haft kontrakten. 

Royal Arctic Line har i lighed med i 2017 også budt på kontrakten i denne omgang. 

LÆS OGSÅ Ingen RAL-tårer over mistet servicekontrakt

Ifølge Selvstyret har det amerikanske forsvarsministerium oplyst, at der var tre budgivere på sejladskontrakten. Denne kontrakt har også en længere løbetid end den tidligere kontrakt, da den gælder frem til udgangen af september 2023.

Da Royal Arctic Line mistede servicekontrakten tilbage i 2017, udtalte direktør Verner Hammeken, at Grønland formentlig ikke ville miste arbejdspladser, da sejladsen udgjorde omkring én procent af omsætningen i Royal Arctic Line.