Foto: Branding Greenland

RAL vil mindske erstatningskrav ved forhandling

- Vi har ikke opsagt nogen aftale, siger adm. direktør for RAL, Verner Hammeken. Han forventer, at Aalborg Havn A/S vil nedskrive eller droppe erstatningskravet mod RAL efter forhandlinger.

Luften er kølig mellem Royal Arctic Line (RAL) og Aalborg Havn A/S. 

Det er tydeligt, efter RAL har slået endelig fast, at selskabet flytter sine aktiviteter til Aarhus senest i 2022, når den nuværende kontrakt udløber - og helst allerede fra juni 2019.

Ifølge RAL kan der opnås følgende besparelser ved flytningen til Aarhus:

 

  • Mellem 42,5 - 45,5 mio. kroner om året i fragtomkostninger pga. samsejling og havneskift

  • Hvis bearbejdningen af grønlandske fisk flytter fra Aalborg til Grønland, kan landskassen opnå en besparelse på ca. 367 mio. kr. (regnet i 2013-priser)

  • 110 arbejdspladser bortfalder i Aalborg. Kun 10 stillinger bliver bibeholdt.

Meddelelsen har fået Aalborg Havn A/S til at varsle, at selskabet vil fastholde et krav om erstatning på omkring 200 mio. kroner, hvis bruddet sker i 2019. Men det tager adm. direktør hos RAL, Verner Hammeken, roligt. 

- Vi har altså ikke opsagt nogen aftale, så der kan ikke være tale om nogen misvedligeholdelse.

Han indbyder i stedet havnen til forhandling:

- Vi har definitivt afgjort, at der ikke er basis for at forlænge aftalen efter 2022. Og at vi i den forbindelse vil invitere Aalborg Havn til at forhandle om, hvordan vi kan forfølge vores planer og finde en fælles løsning, som er acceptabel for begge parter til 2019.

LÆS OGSÅ Aalborg Havn føler sig svigtet af RAL

Ifølge Hammeken har ledelsen i Aalborg Havn A/S dog slet ikke været åbne for forhandling ind til nu.

Men han forventer, at det nu vil ændre sig. Og at forhandlingerne vil få nordjyderne til at se anderledes på erstatningskravet.
- Vi går ud fra, at når vi sætter os ned som partnere ved et forhandlingsbord, så kommer der ting på det bord, som vil klargøre, hvori de 200 mio. kroner består. Og så kommer kommer Royal Arctic Line også med sin side af den historie. Så vores forventning er, at det ikke er det beløb, vi taler om, når vi kommer til realiteterne, siger Verner Hammeken.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl