RAL-direktør: Aalborg-ansatte var informeret om lukning

RAL-ansatte i Aalborg kritiserer ledelsen for dårlig kommunikation om flytningen til Aarhus. Adm. direktør for Royal Arctic Line afviser kritikken.
Verner Hammeken
Foto © : KNR
23. juni 2017 11:25

Det er mangel på respekt over for de ansatte hos Royal Arctic Lines terminal i Aalborg, at de tirsdag gennem medierne skulle høre, at selskabet definitivt stopper med sejladsen til Nordjylland senest i 2022.

Sådan lyder kritikken fra tillidsrepræsentanten hos 3F-gruppen, Michael Gregersen.

Men RAL’s ansatte havde for længst fået besked, siger adm. direktør hos RAL, Verner Hammeken, til KNR.

- Den har vi givet allerede fra starten. I oktober 2015 indikerede vi det, og i oktober 2016 sagde vi meget klart, at det er vejen frem. Så det er faktisk ni måneder siden, at vi sagde det til medarbejderne i Aalborg.

LÆS OGSÅ RAL's kunder fokuserer på prisen

Hammeken: Aalborg Havn har været lukkede for forhandlinger
Udmeldinger fra Aalborg Havn A/S har dog de seneste måneder lydt, at RAL og havnen lå i forhandlinger.

Forhandlinger, der - måske - kunne føre til, at rederiet ville fortsætte sin sejlads til Aalborg frem til 2022, hvor den nuværende kontrakt udløber - og om muligt længere.

Men det afviser Verner Hammeken.

- Vi har meddelt det til Aalborg Havn per brev, inden vi gik til pressen. Og så skal vi også lige slå fast, at vi har ikke opsagt nogen kontrakt med Aalborg Havn. Vi har meddelt, at vi ikke forlænger efter 2022, og det derfor er på sin plads at sætte sig ned og med fælles hjælp elimenere de forhindringer, der er for, at vi kan komme ud i juni 2019.

Ifølge Hammeken har ledelsen hos Aalborg Havn A/S tværtimod været svære at nå til forhandlinger med. Og på den baggrund har RAL set sig nødsaget til at melde ud i offentligheden, at exit’en sker senest i 2022.

- Det har vi gjort med det formål at få Aalborg Havn til forhandlingsbordet. For det har de faktisk nægtet hidtil. De tegn, vi ser i kommunikationen fra Aalborg Havn, tyder på, at der er en åbenhed på vej. Og det er vi rigtig glade for.

I alt bliver 110 stillinger hos RAL i Aalborg nedlagt ved flytningen til Aarhus. Kun 12 stillinger inden for kundeservice bliver bevaret, oplyser RAL.