- Vi ønsker at bruge en effektiv og moderne havn, der har direkte forbindelse til resten af verden og de store skibe, der sejler til Asien andre steder. Det har man ikke i Aalborg, siger Verner Hammeken.Foto: Jacob Strøm/RAL

RAL vil øge sejladsen til Grønland

Royal Arctic Line ønsker at øge antallet af sejladser mellem Grønland og Danmark for at gøre det lettere at handle med Grønland. For at det kan lykkes skal der bygges nye skibe, og Royal Arctic Line skal ud af Aalborg Havn.

- Færøerne betaler sin del, og Island betaler sin del - så kan det pludselig lade sig gøre at sejle ugentligt, siger Verner Hammeken, direktør i Royal Arctic Line, om rederiets plan, der indebærer, at selskabet ikke vil bruge Aalborg som basishavn fra sommeren 2019.

Royal Arctic Line vil sammen med det islandske rederi Eimskip bygge nye skibe, der skal sejle med gods mellem Danmark, Færøerne, Island og Grønland.

Ifølge direktøren vil gennemførelsen af planen betyde en række forbedringer for transporten til og fra Grønland, blandet øges sejladsen mellem Nuuk og Danmark til en gang om ugen. Et andet vigtigt element i planen er, at Aarhus Havn bliver knudepunktet i Danmark.

Læs også RAL: Sikuki skal overtage funktionen som basishavn

- Vi ønsker at bruge en effektiv og moderne havn, der har direkte forbindelse til resten af verden og de store skibe, der sejler til Asien andre steder. Det har man ikke i Aalborg, siger Verner Hammeken.

Den nye struktur vil ifølge direktøren lette Grønlands eksport af eksempelvis hellefisk, der i dag pakkes om i Aalborg.

- Med den nye løsning kan vi pakke og sende containerne herfra til Aarhus og direkte ombord på skibet til Asien, siger Verner Hammeken.

Læs også Direktør: RAL-exit kan ramme erhverslivet

Import af varer bliver ifølge Verner Hammeken også lettere, da Royal Arctic Lines kunder som eksempelvis Brugseni og Pisifik vil kunne handle mere direkte med deres levenrandører.

Der er dog et stort stykke arbejde endnu før, at Royal Arctic Lines plan kan udføres. Den kræver nemlig nye skibe.

- De findes desværre ikke allerede, så vi er i gang i samarbejde med Eimskip at finde ud af, hvordan de skibe skal se ud, og hvor de skal bygges, siger Verner Hammeken.

Læs også Aalborg Havn lægger pres på RAL med milliontrussel

Royal Arctic Line ønsker, at stoppe sejladsen til Aalborg Havn i sommeren 2019, selvom aftalen løber til og med 2022.

Planerne har fået Aalborg Havn til at true med et erstatningskrav på op mod 200 millioner kroner, hvis ikke Royal Arctic Line overholder aftalen.

Læs også RAL: Vi ved godt, det er en dårlig nyhed for Aalborg Havn

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!