Foto: KNR

RAL: Vi ved godt, det er en dårlig nyhed for Aalborg Havn

Royal Arctic Line forsøger at få en dialog i gang med Aalborg Havn om at komme ud af den såkaldte basishavnaftale i 2019, men Aalborg Havn vil ifølge en pressemeddelelse kræve, at RAL overholder sin aftale frem til 2022.

- Vi håber, at vi med den udmelding kan få Aalborg Havn i tale, siger direktør i Royal Arctic Line, Verner Hammeken, der bekræfter, at RAL ikke ønsker at bruge Aalborg som basishavn fra 2019, og selskabet har i denne uge orienteret sine ansatte i Aalborg om planerne.

- Vi er meget respektfulde om, at det, som vi synes, er utrolig positivt for Grønland - at vi får et nyt transportsystem - det er altså ikke en rigtig god nyhed, når man er ansat i Aalborg. Det er vi meget ydmyge overfor, og selvfølgelig skal vi finde en løsning, som er til gensidig gavn for vores kolleger i Aalborg, siger Verner Hammeken.

Læs også RAL: Verdens havne ligger åbne for os

Royal Arctic Line har en aftale om at bruge Aalborg Havn som basishavn indtil år 2022, og RALs ønske om ikke længere at sejle til Aalborg fra 2019 strider altså mod denne aftale.

- Det vi har gjort, det er at vi har fortalt om vores planer i håb om, at Aalborg Havn nu vil sætte sig ned og tage en dialog om, hvad der er bedst for Grønland, siger Verner Hammenken.

Men hvad der er bedst for Grønland er muligvis ikke det bedste for Aalborg Havn, og ifølge en pressemeddelse fra Aalborg Havn, vil havnen kræve, at RAL overholder basishavnaftalen.

Læs også Borgmester: RAL stopper sejlads til Aalborg

- Det her vil få betydelige konsekvenser. Vi har siden aftaleforlængelsen i 2010 foretaget investeringer i blandt andet nyt pakhus og udvidelse af containerterminalen for et trecifret millionbeløb, og nu er tilbagebetalingstiden for den investering pludselig blevet uretmæssigt forkortet med 3-4 år. Det kan vi selvsagt ikke acceptere stiltiende, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg og bestyrelsesformand for Aalborg Havn.

Men Aalborg Havn indgår altså ikke i Royal Arctic Lines plan for fremtiden.

Læs også RAL indgår nyt samarbejde

- Vi har en plan med nogle partnere, der gør, at vi skal eksekvere på elementer i den plan. Selvom der er andre alternativer end juni 2019 - det kunne også være slut 2022 eller et sted midt i mellem, så er vores foretrukne helt klart at følge den plan vi har med vore partnere, Verne Hammeken, direktør i Royal Arctic Line.

Ifølge direktøren skal formandskaberne for de to virksomheder mødes inden for fire uger for at forhandle en løsning.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!