Foto: Maasi Pedersen/KNR

Rørt Aaja havde marginalerne med sig

En rørt Aaja Chemnitz Larsen er klar til at søge indflydelse i Folketinget, selvom det ikke bliver som kongemager.

Aaja Chemnitz Larsen skal sammen med Aleqa Hammond til Folketinget, og det var en rørt IA'er KNR talte med kort efter valget.

- Det er meget mærkeligt for at sige det helt ærligt. Det er en kæmpe ære og et kæmpe stort ansvar. Jeg er enormt rørt over den kæmpe store opbakning, jeg har fået, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Læs også IA og Siumut delte stemmerne

Hun fik 2540 stemmer, hvilket var 196 flere en Johan Lund Olsen. I løbet af aftenen lå hun dog efter både Johan Lund Olsen og Mute Bourup Egede, før Nuuk stemmerne blev talt op. 

- På et tidspunkt kunne jeg godt se, at det måske kunne blive lidt udfordrende i forhold til, at Mute og Johan så ud til at få et rigtigt godt valg, hvilket de jo også gjorde, så det var marginalerne, der afgjorde det.

Havde været spændene at vælge statsminister

Nu går turen dog til København, og her er det med at komme i gang fra dag ét. Det nye medlem af Folketinget fortæller, at hun vil forsøge at skabe nogle alliancer og sikre Grønlands interesser bedst.

Det bliver dog ikke de Grønlandske mandater, der bestemmer, hvem der bliver statsminister. Aaja Chemnitz Larsen tror dog stadigt på indflydelse, selv om hun ikke skal til København og være kongemager.

- Det havde været enormt spændende, og det havde jo også været en mulighed for at få noget indflydelse, men nu er situationen jo som den er, så jeg tager den der fra, siger Aaja Chemnitz Larsen til KNR.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt