Foto: Maasi Pedersen/KNR

IA og Siumut delte stemmerne

Valget til Folketinget blev meget lige, og det bliver ikke overraskende Aleqa Hammond og Aaja Chemnitz Larsen, som drager til Danmark.

Vi sender endnu engang mandater fra Siumut og IA til Folketinget. Denne gang bliver det den forhenværende Naalakkersuisut formand, Aleqa Hammond, Siumut, og den tidligere Børnetalsmand, Aaja Chemnitz Larsen, IA, som skal til Borgen.

IA blev valgets sejrherre, men kun et mulehår foran Siumut. Faktisk var det kun 73 stemmer, som adskilte de to partier. Som hver fik henholdsvis 38,5 procent af stemmerne og 38,2 procent.

Aleqa blev stemmesluger

Det har været en kamp op ad bakke for Siumuts Aleqa Hammond. Hun gik ind til valgkampen med bilagsskandalen i kufferten, og som blev fordoblet i omfang i løbet af valgkampen.

Flere kandidater fra hendes eget parti gik decideret til valg på, at de repræsenterede et troværdigt alternativ til Hammond. Vælgerne veg dog ikke fra hende, og hun blev valgets absolutte stemmesluger med 3.745 stemmer. Hvilket er 18,3 procent af de samlede stemmer.

Intern kamp i IA

For Aaja Chemnitz Larsen kom de største konkurrenter fra hendes eget parti. Således fik hun 2540 stemmer, og slog dermed Johan Lund Olsen, som fik 2344 stemmer og Mute Bourup Egede, som fik 2121 stemmer.

Mange havde valgt at blive hjemme, da der torsdag blev stemt, og valgdeltagelsen ramte lige de 50 procent.

Demokraterne fik 8,5 procent af stemmerne, Atassut 7,4 og Partii Naleraq fik 4,7 procent.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt