Foto: KNR

Qujaukitsoq afviser kritik af finanslov

Med 23 stemmer for og fire imod blev finansloven for 2019 i mandag vedtaget, og den store opbakning glæder naalakkersuisoq for finanser, selvom den også stod på kritik fra talerstolen.

Det bredde forlig glæder naalakkersuisoq for finanser, som dermed har fået sin første finanslov igennem efter, at han overtog posten efter Pele Broberg fra Partii Naleraq.

- Jeg er meget tilfreds med resultatet af finansloven og, at der er hele fem partier ud af syv i Inatsiartut, som stemte for, siger naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq, til KNR.

LÆS OGSÅ Stort flertal for finanslov

To partier stemte imod

Partii Naleraq og Samarbejdspartiet var således de eneste, som ikke stemte for den samlede finanslov. I sit ordførerindlæg slog Tillie Martinussen fast, at de ikke kunne stemme for finansloven, da de ikke mente, at den indeholdt reelle forbedringer på det sociale område.

Men den kritik giver Vittus Qujaukitsoq ikke meget for, da han mener, at finansloven er en del af en større plan, som skal forbedre både økonomien og dermed vilkårene.

- Det må stå for Samarbejdspartiets egen regning. Jeg ser det ud fra helhedsbetrækning, hvor vi har kigget på de overordnede aspekter, som handler om, hvordan vi skal få skabt en øget vækst og få gang i gang Grønlands økonomi, og så øge uddannelsesniveauet og få flere mennesker i arbejde, siger han.

LÆS OGSÅ Bredt flertal bag finanslovsaftale

Afviser kritik fra Samarbejdspartiet

Vittus Qujaukitsoq kan heller ikke forstå Tillie Martinussen kritik af, at der ikke ser ud til at være ekstra bevillinger til seksuelt misbrugte - hverken børn og unge eller voksne med senfølger.

- Det er jo ikke rigtigt, når hun siger, at der ikke er en øget fokus. Vi har fokuseret på eksempelvis senfølger af seksuelle misbrugte børn, hvor vi har igangsat arbejdet med en akademisk understøttelse af det rejsehold, der er, siger naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq.

Desuden påpeger Vittus Qujaukitsoq, at man har afsat et beløb til at understøtte de allerede eksisterende indsatser for at hjælpe ofrene for seksuelle overgreb, og de senfølger det har givet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt