BILLEDER Qeqqata Kommunia gjorde status på kommunesammenlægning

Kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia afholdt borgermøde i Maniitsoq den 26. august under overskriften "Før og efter kommunesammenlægningen".
Skrevet af Simon Uldum -
28. august 2015 08:21

På borgermødet var der oplæg fra borgmester Hermann Berthelsen og viceborgmester Gideon Lyberth om befolkningssammensætningen og de økonomiske dispositioner i daværende Maniitsoq og Sisimiut kommuner og efter kommunesammenlægningen.

- Kommunalbestyrelsen har indtryk at, at deltagerne til mødet havde god forståelse for kommunalbestyrelsens fremadrettede initiativer og tiltag og at der synes at være forståelse for det fra borgernes side. Der var også plads til forslag til forbedringer i kommunalbestyrelsens arbejde i forbindelse med kommunesammenlægningen fra mødedeltagerne, skriver Hermann Berthelsen og Gideon Lyberth i en pressemeddelelse.

 

Tilfredse borgere i Qeqqata Kommunia
Borgmester Hermann Berthelsen sagde under sin afslutningsreplik, at der er foretaget en tilfredshedsundersøgelse blandt befolkningen om kommunesammenlægningerne i de fire nye kommuner.

Blandt de adspurgte i de nye kommuner er befolkningen i Qeqqata Kommunia den mest tilfredse med kommunesammenlægningen.

- Vi kan fra den undersøgelse se, at flertallet er tilfreds med vores prioriteringer og med det vi har opnået i løbet af de fem år efter kommunesammenlægningerne, siger Hermann Berthelsen.

Omkring 42 borgere deltog på mødet.