Qaasuitsoq deles til to regionalafdelinger

Borgerservicen er ikke ens i alle servicecentrene i Qaasuitsup Kommunia. Det viser en ny undersøgelse.
Jess Svane
Skrevet af Oline I. Olsen
20. december 2011 13:49

Centraliseringen af sagsbehandlinger til Ilulissat har ført til papirbunker og langsommelige arbejdsgange.

For at forbedre borgerservice vil kommunen nu dele administrationen til to regionalafdelinger i Aasiaat og Uummannaq.

-Kommunalbestyrelsen har nu besluttet sig for, at kommunens service bliver ensartet, uanset borgenes placering i kommunen, siger borgmester Jess Svane.

Undersøgelsen af servicecentrene viser at, der flere steder er for mange medarbejdere i forhold til opgaverne og antallet af borgerhenvendelser.

Den nye struktur i borgerserviceområdet vil medfører en besparelse på 5,2 millioner kroner over to år, viser økonomiske konsekvensberegner som er fremlagt til kommunalbestyrelsen under deres sidste møde.

Besparelsen kommer med ensretningen til at betyder at man over de næste par år kan nedbringe antallet af medarbejdere i forvaltningen fra 44 i dag, til 30.

Borgmester Jess Svane forklarer at nærdemokratiet har lidt skade efter sammenlægningen af kommunerne, blandt andet med centraliseringen af sagsbehandlingen i Ilulissat.

-    Alt for mange gange, er sagerne blevet videresendt til Ilulissat, det har betydet en mere langsommelig sagsbehandling og det vil vi lave om på, siger borgmester Jess Svane.

For at decentralisere sagsbehandlingerne skal administrationen nu deles til to regioner. Aasiaat får ansvaret over Ilulissat, Qasigiannguit og Kangaatsisq, mens Uummannaq skal stå til ansvar for Qeqertarsuaq, Upernavik og Qaanaaq.

-    Opgaver indenfor ældrepleje, hjemmehjælp, tekniske opgaver, areal ansøgninger og tildeling, som er blevet centraliseret til Ilulissat, skal nu uddeles til de to regioner. Det vil betyde hurtigere sagsbehandlinger, siger borgmester Jess Svane.