Programchef: Mariia Simonsens kritik usaglig

Ensidig og partisk journalistik i KNR radio. Så hård lød krikken i sidste uges Sermitsiaq fra formanden for journalisterne i Grønland Mariia Simonsen, der også stiller spørgsmålstegn ved om den redaktionelle ledelse har de rette kvalifikationer.
13. maj 2013 11:02

Radiopramchef for KNR radio Henriette Rasmussen stiller sig mildest talt uforstående overfor anklagerne og efterlyser, at Mariia Simonsen kommer med nogle konkrete eksempler.

- Jeg synes det er en mærkelig måde at gribe den sag an på. Jeg synes KNR bliver svinet til. Hendes medlemmer bliver svinet til og jeg selv blive svinet til, siger Henriette Rasmussen.

Radioprogramchefen forstår ikke, hvorfor Mariia Simonsen vælger at komme med sin kritik uden at komme med nogen eksempler.

- Mariia Simonsen siger, at hun ikke har hørt udsendelsen, derfor synes jeg hendes kritik er usaglig. Jeg synes, at når man kommer med så alvorlige insinuationer og beskyldninger, så må man have noget konkret at holde sig til. Og det har vi ikke her.

Mariia Simonsens bakker Parti Inuits formand op, med en generel kritik af KNR radio, og siger til Sermitsiaq at ensidig journalistik på KNR ikke er et ukendt fænomen.

KNRs Radiogramchef byder da også en diskussion velkommen, men savner substans i kritikken og forstår ikke, at journalisternes formand kommer med så hård en kritik uden at konkretisere.

- Det synes jeg er usagligt, jeg synes, at hvis hun udtaler sig så bastant til en avis om en udsendelse,  så må hun have en saglig begrundelse, for at vi kan snakke sammen.

Mariia Simonsen udtalte til Sermitsiaq:

- Nikku Olsen peger på et ømt punkt. Der er ingen instans her i landet, der, der overvåger, om public service-stationen overholder sine forpligtigelser om blandt andet upartisk hed - og det burde heller ikke være nødvendigt, hvis man havde redaktionelle ledelser med de rette kvalifikationer.

Henriette Rasmussen stiller sig lidt uforstående overfor, at den redaktionelle ledelse ikke skulle have de nødvendige kvaliteter og peger på, at de jo ligesom Mariia Simonsen selv er uddannet journalister og flere har ledelseserfaring. Til gengæld er hun slet ikke lukket overfor ideen om et organ til at overvåge KNR.

- Vi har ikke noget imod at blive overvåget, hvis det bliver på et sagligt grundlag, og jeg synes da, at det kun kan være godt, hvis lytterne bliver mere trygge af det, siger Henriette Rasmussen.

KNR har været i kontakt med Mariia Simonsen, men hun gør det klart, at hun ikke vil uddybe sine kommentarer, og at hun ikke har nogen konkrete eksempler til at uddybe sine kommentarer.