Presset landshospital lukker sengepladser

Landshospitalet Dronning Ingrids Hospital i Nuuk lukker sengepladser fra juni til august, på grund af personalemangel.
Foto © : Google Street View
Skrevet af Thomas Munk Veirum
20. juni 2018 10:32

Der er for få uddannede sygeplejersker her i landet, og det er svært at tiltrække arbejdskraft udefra til sundhedsvæsnet. Derfor bliver Dronnings Ingrid Hospital nødt til at lukke sengepladser fra juni til august.

I en pressemeddelelse skriver Selvstyret, at personalet gør deres yderste for, at situationen ikke vil påvirke den generelle service på afdelingerne:

- Men i pressede situationer vil nogle akutte patienter være nødsaget til at blive overflyttet enten til Island eller Danmark. En anden konsekvens kan blive, at patienter kan vente i længere tid på indkaldelse, står der i meddelelsen.

LÆS OGSÅ Sundhedskartellet efterlyser handling fra Selvstyret

Det har været svært for sygehuset af skaffe sygeplejersker til visse afdelinger:

- Vi har gjort vores yderste for at skaffe personale til afdelingerne, men det har desværre ikke ladet sig gøre, siger ledende overlæge på kirurgisk område Knud Erik Kleist.

Styrelseschef: Der er for få uddannede

Ifølge overlægen er det normalt, at der skrues ned for aktiviteterne på sygehuset henover sommeren, men denne sommer har det været 'særligt vanskeligt' at få personale.

Styrelseschef Malene Marie Nielsen oplyser, at der simpelthen er for lidt uddannet sundhedspersonale her i landet til at løfte opgaven:

- Situationen er en understregning af, hvad vi desværre længe har vidst: At der er for få uddannede her i landet og for få ude fra, som finder Grønland og Sundhedsvæsenet interessant til at sikre den behandling og pleje, som vores patienter fortjener, siger styrelseschef Malene Marie Nielsen.

Senest har formanden for Sundhedskartellet - der organiserer flere faggrupper i sundhedsvæsnet herunder sygeplejersker - langet kraftigt ud efter Selvstyret, fordi der er uklarhed om løn og ansættelsesforhold.

Noget der ifølge fagforeningen gør det endnu vanskeligere at rekruttere arbejdskraft.