Premiere på affaldsfilm

En ny film om affaldshåndtering her i landet havde premiere i dag. Filmen er blevet til i et samarbejde mellem Departementet for Indenrigsanliggender, Natur og Miljø og Det Europæiske Miljøagentur.
14. oktober 2011 07:55

Og det var Naalakkersuisoq Anthon Frederiksen, og administrerende direktør Jacqueline McGlade fra Det Europæiske Miljøagentur, der i dag på et pressemøde præsenterede filmen og dens centrale budskaber.

Fokus i filmen er håndtering af husholdningsaffald - herunder farligt materiale. Desuden er målet at vise, hvordan selv små indsatser fra befolkningen kan gøre en stor forskel i affaldshåndtering og beskyttelse af miljøet. Filmen er rettet mod den yngre del af befolkningen. Blandt andet vil samtlige skoler få leveret et eksemplar. Filmen er produceret på tre sprog: grønlandsk, dansk og engelsk.

Den nye film suppleres med undervisningsmateriale om affaldshåndtering i Grønland. Det sker med inspiration fra undervisningsmateriale udgivet af Det Europæiske Miljøagentur. Departementet for Indenrigsanliggender, Natur og Miljø samarbejder med Inerisaavik om at få tilpasset materialet bedst muligt til grønlandske forhold.