Praktisk træning i demokrati

Valg til Inatsisartut, valg til Kommunalbestyrelsen, valg til Folketinget, og nu er valget til skolebestyrelsen kommet til Atuarfik Hans Lynge. Otte kandidater fører valgkamp til skolebestyrelsen, hvor de har hentet inspiration fra de voksnes valg.
Skrevet af Per Andersen
27. september 2011 06:28

- Jeg vil kæmpe for, at ingen bliver mobbet, og jeg vil lytte til jer.

Sådan lyder et af budskaberne, når otte elever fra Atuarfik Hans Lynge kæmper om posten som elevrådsformand i Nuuks nyeste skole.

Skolen har også taget lejligheden til at give eleverne et indblik i den demoktratiske proces, der føres af de voksne. Elever fra 1. klasse til 7. klasse deltager i valget til elevrådsformand.

I går  morges klokken kvart over ti blev der holdt valgtaler i skolen for mellemtrinnet, og det gik rigtig godt, fortæller mellemtrinsleder Mette Labansen.

Valget til formandsposten sker imorgen onsdag den 28.september fra klokken 10.15 frem til klokken elleve. Eleverne stemmer i de rigtige stemmebokse, som for nyligt bliv brugt til Folketingsvalget. Eleverne kan efter en tur i stemmeboksen aflevere deres stemmeseddel i en stemmeurne.

Under valgdagen vil lærerne fungere som kontrollanter og vagter, og man vil umiddelbart efter valget optælle alle stemmerne. Valgets vinder bliver formand for elevrådet.

Stemmebokse og stemmeurner som vil blive brugt til valgdagen bliver udlånt af Kommuneqarfik Sermersooq.