POST Greenland udgiver en række helt nye frimærker

POST Greenland har udgivet en række helt nye frimærker.
Foto © : Telepost
Skrevet af Karsten Sommer
16. maj 2017 15:06

Frimærketemaerne spænder vidt og afspejler såvel historiske og nutidige samt kulturelle temaer i Grønland, fortæller POST Greenland.

Kunstneren bag to nye EUROPA-frimærker er frimærkeveteranen Buuti Petersen.

Det fælles tema i PostEuropa er i år 'slotte'. 

Men vi har jo ikke egentlige slotte her i Grønland. Til gengæld har vi majestætiske isfjelde, som godt kan gøre det ud for flotte slotte. Ihvertfald har Buuti Petersen valgt netop to isfjelde som Grønlands bud på slots-temaet.   

LÆS OGSÅ Stor interesse for grønlandske frimærker i USA

En anden ny frimærkeserie - 'Øde stationer' - sætter fokus på de historier, som nedlagte militæranlæg i øde områder i Grønland kan fortælle os i dag. Lisbeth Karline Poulsen har valgt tomme olietønder i naturen og en nedlagt flagstang som illustrationer til det tema.

Og endnu en ny serie hedder 'Gamle pengesedler'. 

Her kan man gense 2 af de særlige pengesedler, som anvendtes af KGH, Kongelige Grønlandske Handel, i starten af 1900-tallet.

LÆS OGSÅ Grønlandske frimærker i høj kurs blandt samlere

Endnu et frimærke i en fælleseuropæisk frimærkeserie har temaet ”Lokal brugskunst”. Her er det en flot sælskindsfrakke fra Isaksen Design, som de europæiske frimærkeelskere får at kigge på.

Og så er der den 10.juni i år royalt guldbryllup.

Og POST Greenland, Posta Faroe Island og PostNord Danmark markerer selvfølgelig Dronning Margrethe og Prins Henriks 50-års guldbryllup med et portrætfoto af regentparret.