Positive nytårstoner fra Sydgrønland

Jørgen Wæver Johansen kan se tilbage på et hårdt år, der dog endte med flere penge til den trængte kommune.
Jørgen Wæver Johansen Foto © : Kommune Kujalleq
11. januar 2015 13:30

I Kommune Kujalleq glæder Borgmesteren sig i sin nytårstale over, at anlæggelsen af en vejen til den kommende lufthavn er påbegyndt, ligesom borgmester Jørgen Wæver Johansen endnu engang glæder sig over, at det ser ud til, at Qaqortoq får en ny lufthavn.

De unge skal hjælpes

Borgmesterenens store mål for 2015 er en omlægning af politikken til det han kalder en strukturpolitik, hvor politiske tiltag skal baseres på konkrete undersøgelser og fakta.

Han forklarer, at det skal ske for blandt andet at sikre, at der i fremtiden ikke bliver tabt så mange unge mennesker i uddannelsessystemet, som tilfældet er i dag og for at hjælpe de mange, som står uden arbejde og bare bliver parkeret på passive overførselsordninger.

Millioner luner

Jørgen Wæver Johansen stiller sig også godt tilfreds med, at hans kommune får yderligere 10 millioner kroner i år gennem den midlertidige udligningsordning.

SE WÆVERS TALE

I forhold til turismen er der også godt nyt fra Kommune Kujalleq, hvor antallet af turister modsat den gennerelle tendens har været stigende. Noget han håber fortsætter med den lavere krydstogtsafgift, der er lagt op til, men også gennem nye tiltag.

Håber at blive verdensarv

- Vi arbejder fortsat for at flere landområder her i Sydgrønland kan komme på UNESCO´s verdensarvsliste og således også for herved at øge markedsføringen af vores regionen som turist destination, siger borgmesteren.

Endeligt gør han opmærksom på, at Sydgrønland i slutningen af april for allerførste gang afholder Grønlandsmesterskaberne i langrend.