Portræt af Helle Thorning blev præsenteret

Fredag er et portrætmaleri af tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt blevet præsenteret.

Det skete under overværelse af politikere, presse, kunstneren og hovedpersonen selv under en reception på Christiansborg, hvor maleriet også skal hænge.

Som det er traditionen har den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt selv valgt kunstneren, og hun har peget på kunstneren Ditte Ejlerskov til at hende som den første danske, kvindelige statsminister. 

Den 35-årige Ejlerskov er uddannet fra bl.a. Aarhus Kunstskole og Malmö Art Academy og kendt for hendes portrætter af især kvinder.

LÆS OGSÅ Helle Thorning-Schmidt forlader politik

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, roste under receptionen Helle Thorning-Schmidt for hendes gå-på-mod og for at være et forbillede for unge kvinder - for eksempel Pia Kjærsgaards egne børnebørn.

- De tilhører en generation af piger, der er vokset op i en tid, hvor det var dig, der tonede frem i baggrunden på tv-skærmene i nyhederne og debatprogrammerne. Jeg er sikker på, at de midt i deres lege og deres venindesnak, og hvad de nu har været optaget af som børn, har kigget op på skærmen en gang imellem og tænkt: Hun er sej hende der, sagde Pia Kjærsgaard.

Portrættet af Helle Thorning-Schmidt kommer til at hænge i Vandrehallen på Christiansborg ved siden af en lang række af hendes forgængere.

LÆS OGSÅ Helle Thorning-Schmidt går af som statsminister

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!