Politikerne er teknikmongoler

Langt den største del af ungdommen i Grønland har smartphones, tablets eller laptops. Der er en stor glæde over de teknologiske landvindinger i den yngre del af befolkningen, men landets politikere har desværre ikke de samme evner eller interesser. Det skal der laves om på.
Skrevet af Peter Troelsen
06. marts 2013 09:38

Hvis landets politikere delte landets ungdoms interesse i de nye muligheder udi teknologien, ville borgerne være bedre stillet, og have langt større muligheder for at føle sig godt betjent af kommunerne og selvstyret. Man kunne blandt andet skrinlægge en deling af Qaasuitsup Kommunia, og opnå den ønskede nærhed ved at udnytte teknologien.

-Der er med andre ord fortsat gode muligheder for at optimere det offentlige ved hjælp af IT. Først og fremmest skal kommunalreformen ses efter i sømmene. Jeg tror, at den offentlige borgerservice og administration kan optimeres og strømlines yderligere. Det skal give besparelser på bundlinjen, men vigtigst af alt, skal det give en mere transparent offentlighed, og der skal være kortere vej fra politikeren til den enkelte borger, foreslår Allan Chemnitz, der er kandidat for Demokraterne til valget til Inatsisartut.

En meget stor del af befolkningen i Grønland mangler basale færdigheder indenfor it. Det skal der hurtigst muligt have lavet om på ved hjælp af undervisningsprogrammer, oplysningskampagner og uddannelse, og landets politikere kunne passende gå forrest i denne udvikling. På den måde vil de sikre både sig selv og deres landsmænd en vigtig viden og et højere serviceniveau.

-Der er blevet talt om kommunesammenlægningen, og man taler seriøst om at opsplitte Qaasuitsup Kommunia. Det mener jeg er en fejl. Det borgerne efterspørger, er større nærhed med politikere, hurtigere sagsbehandling og et ønske om at blive hørt. Ikke nogen urimelige krav, men jeg tror ikke, det løses ved at splitte kommunen op men ved at optimere og effektivisere. I sidste ende vil samfundet spare penge. Meget af dette kan blive løst ved en benhård fokusering på at udnytte de teknologiske muligheder, mener Allan Chemnitz.