Politikerne er klar til at gribe ind i lærerkonflikt

Der er stort politisk flertal i Inatsisartut for et lovindgreb i lærerkonflikten. KANUKOKA meldte i går ud, at de er klar til at støtte et politisk indgreb, der kan ophæve IMAK-blokaden - og det er landspolitikerne altså også.
30. marts 2012 08:37

Der er stort politisk flertal i Inatsisartut for et lovindgreb i lærerkonflikten.
KANUKOKA meldte i går ud, at de er klar til at støtte et politisk indgreb, der kan ophæve IMAK-blokaden - og det er landspolitikerne altså også.

For selvom Siumut generelt mener, at man ikke skal blande sig politisk i arbejdsmarkedskonflikter, er situationen nu så tilspidset, at det er på tide:

- Vi må være medansvarlige for at sikre, at man finder en løsning fremover. Og derfor siger vi også, at det skal være en sidste udvej. Men det ser ud som om, at det bliver dét, lyder det fra Aleqa Hammond.

Fra IA er der også opbakning til et politisk indgreb. Politisk ordfører Aqqaluaq B. Egede siger:

- Der skal komme en løsning. Og hvis Naalakkersuisut vælger en politisk indgriben, er IA enig med dem.

Hos Demokraterne vil man heller ikke udelukke at støtte et indgreb:

- Hvis der skal komme et politisk indgreb, så kan jeg ikke udelukke, at vi støtter Naalakkersuisut og kommunerne. Men det kommer an på, hvad det indeholder. Og politiske indgreb må ikke blive en vane. Det ville være upassende, hvis Inatsisartut skal indragges i alle forhandlinger, siger Demokraternes politiske ordfører Anda Uldum

Også koalitionspartner Katusseqatigiit Partiaat er med på et lovindgreb:

- Hvis lærerne og Naalakkersuisut ikke kan komme tættere på en løsning, må der komme en politisk indgriben, lyder det fra Knud Fleischer:

Kun i Atassut er man imod at blande sig politisk:

- Enhver politisk indgriben i sådan en arbejdskonflikt ender aldrig godt, siger Atassuts formand Gerhardt Petersen.

Men Atassut har da også under overenskomstforhandlingerne stillet sig på lærernes side, når det gjaldt stridsspørgsmålet om lærernes undervisningstid. Og der står partiet endnu:

- Det, vi ved, er, at de skal arbejde mere og ikke få løn for det. Og det synes vi selvfølgelig er unfair, siger Gerhardt Petersen.

Naalakkersuisoq for Finanser, Maliina Abelsen, har ikke endnu ingen kommentarer til KANUKOKAs udmelding, men vil i første omgang diskutere situationen med det øvrige Naalakkersuisut.