Foto: Rigspolitiet

Politiforbundet om ekstra millioner: Glad - men forbeholden

Den grønlandske politiforening tager ekstra 49,2 millioner kroner til justitsområdet her i landet med forbehold. Pengene rækker kun til de næste fire år, siger formand.

- Det er selvfølgelig glædeligt at høre, at der er kommet ektra penge. Det har vi forsøgt at opnå i mange år. Så man kan betragte det som et stort skridt, siger Jesper Fleischer, der er formand for den grønlandske politiforening.

Han reagerer på, at der er sikret yderligere 49,2 millioner kroner til justitsområdet her i landet på den danske finanslov. 

Fængselsforbundet sagde i går til KNR, at det glæder sig over udsigten til højere løn for grønlandske anstaltsbetjente. Den grønlandske politiforening er dog mere forbeholden.

LÆS OGSÅ Jubel over udsigt til højere løn til anstaltsbetjente

- Man bør kun betragte dette tiltag som et enkelt skridt, da midlerne kun rækker til de kommende fire år. Vores mål for lige aflønning er tidsløs, siger Jesper Fleischer.

Dog har han - ligesom Fængselsforbundet har ønsker for deres medlemmer - også ønsker om at forbedre vilkår for sine medlemmer.

- Flere politifolk og ikke mindst forbedring af vores vilkår. Der er nemlig ønsker om mere synlighed fra politiet alle vegne for at opretholde trygheden i samfundet, siger han.

LÆS OGSÅ Dansk finanslov sikrer 49,2 millioner kroner til justitsområdet i Grønland

Ifølge Jesper Fleischer er politiuddannelserne i både Danmark og Grønland på det grundlæggende plan ens, da uddannelsen til politimand her i landet, ifølge ham, bare er en smule anderledes.

- Derfor bør vores arbejdsvilkår og løn, eksempelvis barselsvilkårene og lignende, være på lige vilkår, siger han.

Politiet i Grønland ønsker ikke at udtale sig om de ekstra 49,2 millioner kroner til justitsområdet, da den politiske proces med fordelingen af midlerne fortsat er i gang.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt