- En højere løn vil forhåbentlig kunne tiltrække flere betjente til anstalterne, mener fængselsforbundet.Foto: KNR

Jubel over udsigt til højere løn til anstaltsbetjente

Fængselsforbundet glæder sig over udsigten til højere løn for grønlandske anstaltsbetjente, efter at den danske finanslov har sikret 49,2 millioner kroner til justitsområdet her i landet.

Justitsområdet her i landet får afsat yderligere 49,2 millioner kroner fra den danske finanslov, som vil blive fordelt over fire år.

Og det glæder både Fængselsforbundet og Kriminalforsorgen herhjemme.

- Vi er glade for, at Fængselsforbundets pres det seneste halve år har båret frugt. En højere løn vil forhåbentlig kunne tiltrække flere betjente til anstalterne. Det er hårdt tiltrængt, siger fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen.

Ifølge Fængselsforbundet vil de 49,2 millioner kroner som det første gå til bedre løn til politi- og anstaltsbetjente.

- Herudover er der penge til mere politi, flere børnebisiddere og en kortlægning af seksualforbrydelser, skriver forbundet.

Men det er endnu usikkert, hvad de 49,2 millioner kroner præcist skal gå til. Det er nemlig op til forhandlinger med justitsministeren.

LÆS OGSÅ Dansk finanslov sikrer 49,2 millioner kroner til justitsområdet i Grønland

- Vi er selvfølgelig glade for at blive betænkt med midler på justitsområdet. Men jeg har ikke en kommentar til selve udmøntningen af puljen, da der fortsat udestår en politisk proces. Men vi venter selvfølgeligt spændt på resultatet, siger direktør for Kriminalforsorgen i Grønland, Naaja H. Nathanielsen.

De to grønlandske folketingspolitikere er mere sikre på, hvad de ønsker sig.

- Det skal gå til at fjerne lønforskellen hos grønlandske politifolk og anstaltsbetjente, mere politi i gaderne som forebyggelse, hvor det er nødvendigt - for eksempel Tasiilaq og Nuuk, og så ønsker vi os børnebisiddere i retssager, siger Aaja Chemnitz Larsen (IA).

Aki-Matilda Høegh-Dam (S) er enig i, at lønforskellen skal udlignes.

- Jeg har ad flere omgange talt med justitsministeren - til forhandlinger og gruppemøder i Socialdemokratiet - og gjort det klart, at vi vil have stoppet løndiskriminationen blandt politi- og anstaltsbetjente i Grønland. Nu fortsætter vi forhandlingerne, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at skaffe lige vilkår til de statslige ansatte, siger hun.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt