VIDEO Politiet vil redde liv sammen med sundheds- og socialvæsenet

43 gjorde en ende på deres liv sidste år, og 637 forsøgte at begå selvmord. De tal er alt for høje, det er politiet fuldstændig enig i. Og her kan sundheds- og socialvæsenet godt gøre mere i samarbejde med politiet.

- I langt de fleste tilfælde kommer vi ud til dem og bruger en masse kræfter på at forebygge selvmord, siger vicepolitiinspektør Viggo Johansen til KNR.

Forebyggelse hører egentlig ikke til politiets arbejde, lovmæssigt hører ansvaret ind under sundheds – og socialvæsenet. Derfor opfordrer han til en debat om det vanskelige emne.

- Hvis vi ser på lovgivningen, så har sundhedsvæsenet forskellige ansvarsområder, der handler om sygdomme og lidelser. Derudover er der det sociale aspekt. Jeg synes, de to institutioner bør gå i dialog og finde ud af, hvem der er ansvarlig for hvad, siger vicepolitiinspektøren.

Læs også Mange siger stadig nej til livet

Politiet bliver ofte brugt til det forebyggende arbejde, selvom det ikke er deres ansvar.

- Vi sender en masse tal videre til det offentlige. Vi kan selvfølgelige godt have lyst til at deltage i det forebyggende arbejde, hvis det kan gavne os eller samfundet for det gør vi allerede. Og vi er klart interesseret i at være med til at sænke tallet (for selvmordsforsøg, red.)

Ring 146
Hvis du har mørke tanker, så ring til Paarisas landsdækkende linje Attavik på 146 eller børnetelefonen på 134. De har åbent alle ugens syv dage fra 19-21 og er gratis.


 

Sider