Døgnrapport: Politiet gør sig klar til stor demonstration

KNAPK har anmeldt en stor planlagt demonstration mod højere brændstofpriser, fiskeriloven og stenbiderpriserne, og den forbereder man sig på hos politiet, fortæller vagtchefen.
Politiet forbereder sig på KNAPKs demonstration, der bliver 'en af de større', fortæller vagtchefen. Foto © : Malik Brøns / KNR
11. april 2024 09:38

Det seneste døgn har været stille for politiet, men det er stilhed før stormen. Senere i dag går KNAPK nemlig på gaden flere steder i landet for at demonstrere mod flere forskellige ting.

Demonstranterne vil vise deres utilfredshed med de forhøjede brændstofpriser, der trådte i kraft i starten af april, den omdiskuterede fiskerilov og de stenbiderpriserne.

- Vi forbereder os, som vi skal, og ud fra anmeldelsen af demonstrationen bliver det en af de større demonstrationer, siger vagtchef Anette Ostenfeldt.

Helt præcist hvordan poltiet forbereder sig, og hvor stor demonstrationen bliver, vil vagtchefen ikke sætte flere ord på. Men hun fortæller, at der er anmeldt demonstrationer i Maniitsoq, Nanortalik og Nuuk.

Våben og slagord

Sidst KNAPK's medlemmer gik på gaden for at demonstrere, var der forlydender om, at demonstranterne - udover slagord til de folkevalgte - også havde våben med sig. Dengang var opfordringen til at bære våben ikke anmeldt til politiet, men ordensmagten var forberedt, skrev Sermitsiaq AG på dagen.

Forlydenderne betød også, at politikerne tøvede med at gå ud til demonstranterne - ifølge Sermitsiaq.AG -, men de endte med at stå på trappen foran Inatsisartut og lytte til, hvad KNAPK's medlemmer havde på hjertet.

Om politiet også forventer våben i dag, fortæller Anette Ostenfeldt ikke noget om, men hun forsikrer, at politiet er forberedt til demonstrationen, fordi KNAPK har anmeldt den, som de skal, 24 timer før.

Demonstranterne går på gaden omkring klokken 12 i Nuuk, mens de i Maniitsoq og Nanortalik starter klokken 13.