Politiet fortsætter drabsefterforskning i Qaqortoq

Politiet forventer at være til stede med hunde fra 19. maj og foreløbigt en uge frem.
Fra fredag og foreløbigt en uge frem vil politiet være tilstede i Qaqortoq med hunde. De skal hjælpe til i efterforskningen af en sag, hvor en mand meldte sig selv til politiet og tilstod at have begået et drab. Foto © : Jørgen Semionsen KNR
Skrevet af Liv Almer
19. maj 2023 10:53

En 35-årig mand henvendte sig i februar 2023 på politistationen i Qaqortoq og tilstod et drab, han angiveligt havde begået.

Det blev starten på en større politiefterforskning, som blandt andet foregik ved området omkring Vatikanbakken i Qaqortoq.

Men vejrforholdene i området i de sene vintermåneder gjorde det ifølge Grønlands Politi umuligt at undersøge sagen til bunds.

Men nu er sneen og frosten i store træk væk, og derfor fortsætter politiet efterforskningen i området, fortæller politikommissær Søren A. Hansen, der er leder af Qaqortoq Politidistrikt, i dag i en pressemeddelelse:

- Det lunere vejr gør det nu muligt for os at fortsætte vores fysiske efterforskning, hvor vi slap for nogle måneder siden. Derfor vil vi den kommende tid være tilstede med hunde både omkring Vatikanbakken og andre steder i byen for at se, om de kan snuse sig frem til noget, vi ikke kan se med vores blotte øje, siger han

Ingen oplysninger om hvem

I november 2021 forsvandt en 35-årig kvinde fra Qaqortoq.

Hun blev aldrig fundet på trods af, at både politi, brandvæsen, Arktisk Kommando og frivillige ledte efter hende. Hun blev sidst set udenfor Kommune Kujalleqs kontor den dag og igen om aftenen nær Brugseneeraq.

Vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard sagde dengang til KNR:

- Jeg kan i den forbindelse oplyse, at vi efterforsker sagen helt bredt, blandt andet om der kan være en forbindelse til eftersøgningen af en 35-årig kvinde fra Qaqortoq, der i november 2021 forsvandt og ikke er set siden.

Politikomissær Søren A. Hansen ønsker dog ikke at kommentere på, om der er tale om den samme kvinde:

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvad vi leder efter – kun at vi er interesserede i alle relevante spor, som hundene kan snuse sig frem til.

Grønlands Politi oplyser i pressemeddelelsen, at man indledningsvis ikke vil afspærre specifikke områder, og at borgerne i Qaqortoq ikke behøver at forholde sig anderledes end normalt.

Politiet beder dog om arbejdsro, når de afsøger områderne den kommende tid.

Politiet forventer at være til stede med hunde fra fredag den 19. maj og foreløbigt en uge frem. Den 35-årige mand er fortsat tilbageholdt i sagen.