35-årig mand er tilbageholdt for drab i Qaqortoq

En mand er nu tilbageholdt og sigtet for drab i Qaqortoq. Den sigtede meldte sig selv til politiet.
Der bliver gravet i området omkring Vatikanbakken i Qaqortoq. Foto © : KNR
Skrevet af Christine Hyldal
09. februar 2023 14:13

Artiklen er blevet rettet. Den tilbageholdte har ingen relation til den drabssag, hvor en 53-årig mand blev fundet død i sin lejlighed, som KNR først skrev. Vi beklager fejlen.

 

En mand på 35 år er tilbageholdt i 28 dage sigtet for et gammelt drab i Qaqortoq. 

Det meddeler Grønlands Politi i en pressemeddelelse. 

I dag blev den 35-årige mand fremstillet i Kujalleq Kredsret, og her besluttede dommeren altså, at den 35-årige skal tilbageholdes i fire uger. 

Han er sigtet for manddrab. 

Politiet er meget tilbageholdende med flere oplysninger i sagen, men vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard, der er linjechef for efterforskning, siger:

- Manden har selv henvendt sig til politiet i Qaqortoq, hvor han har oplyst, at han har begået et drab. På den baggrund skal vi nu afdække, hvad der nærmere er tale om.

LÆS OGSÅ Politi efterforsker mistænkeligt dødsfald i Qaqortoq som drab

- Jeg kan i den forbindelse oplyse, at vi efterforsker sagen helt bredt, blandt andet om der kan være en forbindelse til eftersøgningen af en 35-årig kvinde fra Qaqortoq, der i november 2021 forsvandt og ikke er set siden.

Grønlands Politi er tilstede i området omkring Vatikanbakken i Qaqortoq nu her i eftermiddag.

 

Foto © : KNR

Der bliver gravet ved Vatikanbakken i Qaqortoq. Foto: KNR

 

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, og derfor er der ikke flere oplysninger i sagen lige nu.

I november 2021 forsvandt en 35-årig kvinde fra Qaqortoq. Hun er aldrig blevet fundet. 

Politi, brandvæsen, Arktisk Kommando og frivillige ledte efter hende, men uden held. Hun blev sidst set den 22. november udenfor Kommune Kujalleqs kontor og igen om aftenen nær Brugseneeraq.

Fire drabssager på 10 dage

I alt er der nu landet fire drabssager på politiets bord i løbet af 10 dage. Den ene peger altså tilbage til 2021, men de tre andre er sket i løbet af en voldsom start på 2023.

I lørdags modtog ordensmagten en anmeldelse om, at en 53-årig mand var fundet død i sin lejlighed i en boligblok på J. H. Lytzensvej i Qaqortoq.

Tre drab på 10 dage

31. januar blev en 82-årig kvinde fundet dræbt i sin lejlighed på Ceresvej i Nuuk. 

Hun var blevet dræbt af flere slag i hovedet med en tung genstand. Gerningsmanden gennemrodede derefter kvindens lejlighed for værdier, inden gerningsmanden har sat ild til den.

En mand har været tilbageholdt og er stadig sigtet i sagen.

4. februar blev en 54-årig mand fundet dræbt i sin lejlighed på J. H. Lytzensvej i Qaqortoq. Dødsårsagen er ikke blevet offentliggjort. 

Sent om aftenen onsdag 8. februar blev en kvinde på 55 år dræbt af knivstik i Sisimiut.

En anden kvinde er anholdt, og hun bliver fremstillet i kredsretten i dag. 

En obduktion viste, at han ikke døde af naturlige årsager, og derfor begyndte politiet at efterforske sagen som en drabssag. 

Det har ikke været muligt at fastslå et præcist gerningstidspunkt, men drabet er begået i tidsrummet imellem fredag den 3. februar om eftermiddagen og lørdag den 4. februar om morgenen. 

Der er ingen anholdte i sagen, og politet beder alle, der har set eller hørt noget mistænkeligt i området ved Blok I og Blok H om at kontakte dem. 

I Nuuk blev en kvinde på 82 år fundet dræbt i sin lejlighed tirsdag 31. januar. Hun var blevet dræbt af flere slag i hovedet med en tung genstand. Gerningsmanden gennemrodede derefter kvindens lejlighed for værdier, inden gerningsmanden har sat ild til den.

En 30-årig blev anholdt og fremstillet i Sermersooq Kredsret onsdag 1. februar. Han blev sigtet for drab og ildspåsættelse og tilbageholdt i tre døgn. Han blev løsladt derefter, men er stadig sigtet i sagen. 

LÆS OGSÅ Politiet: Derfor løslod vi drabssigtet mand

I går aftes klokken 20.56 blev der begået endnu et drab i Sisimiut. Her stak en kvinde en anden kvinde ihjel med en kniv. 

Ifølge politiet blev offeret hastet til sygehuset, men hendes liv stod ikke til at redde, og hun blev erklæret død kl 21.30.

Politiet anholdt klokken 22.20 en 25-årig kvinde, som er mistænkt for at stå bag knivstikkeriet. Hun bliver også fremstillet i dag. 

Ifølge Grønlands Politi har ingen af drabene noget med hinanden at gøre.