Politiet: Derfor løslod vi drabssigtet mand

Politiet har netop frigivet flere detaljer i drabssagen, hvor en 82-årig kvinde blev fundet i sin brændte lejlighed.
Gerningsmanden har flere gange slået den 82-årige kvinde i hovedet med en tung genstand. Foto © : Carsten Faurschou/ KNR
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
06. februar 2023 14:32

Den 30-årige mand, der er mistænkt for drabet på en 82-årig kvinde på Ceresvej i Nuuk, er lørdag blevet løsladt af politiet. 

- Hvis politiet skal tilbageholde en person for kriminalitet, så skal man have en begrundet mistanke om, at kriminaliteten er begået. Det har vi sammen med anklagemyndigheden vurderet, at det har vi ikke haft i det her tilfælde, og derfor er han blevet løsladt, fortæller vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard, der er leder af efterforskningen.

Selvom manden er løsladt, er han fortsat sigtet i drabssagen 

LÆS OGSÅ Anholdt i drabssag på 82-årig kvinde er løsladt

Politiet oplyser samtidig, at dødsårsagen er flere slag i hovedet med en tung genstand, og at gerningsmanden efterfølgende har gennemrodet den 82-årige kvindes lejlighed for værdier, inden gerningsmanden har sat ild til den.

Efterforskningen kører på højtryk

Grønlands Politi har i forbindelse med efterforskningen fået hjælp fra Danmark i form af retsmedicinere, kriminalteknikere og en hund, der er specialtrænet i at lugte brændbare væsker. 

- Efterforskningen har kørt på højtryk siden dag 1. Vi efterforsker flere spor, og vi efterforsker meget bredt, fortæller Lars Bjerregaard. 

Politiet efterlyser fortsat vidner

Drabet er begået på Ceresvej nummer 2, i det der hedder Blok O i Nuuk, tidligt tirsdag morgen. 

- Der er tale om et voldsomt drab. Derfor vil vi gerne appellere til borgerne. Har man set eller hørt noget tirsdag nat eller morgen, som kan relateres til det her drab, vil vi meget gerne kontaktes, siger Lars Bjerregaard.  

LÆS OGSÅ Retten tilbageholder drabssigtet i tre døgn

Politiet kan kontaktes på 701448.