Politi efterforsker mistænkeligt dødsfald i Qaqortoq som drab

For anden gang på blot en enkelt uge efterforsker Grønlands Politi et mistænkeligt dødsfald som som drab.
Ifølge politiet er det ikke muligt på nuværende tidspunkt at fastslå et præcist gerningstidspunkt, men drabet er begået i tidsrummet imellem fredag den 3. februar om eftermiddagen og lørdag den 4. februar om morgen.  Foto © : Mogens Fontain
Skrevet af Christine Hyldal
08. februar 2023 15:50

En 53-årig mand blev i lørdags fundet død i sin lejlighed i Qaqortoq. 

Manden er blevet obduceret, og han er ifølge politiet ikke død af naturlige årsager. Derfor efterforsker politiet sagen som et drab.

Dermed er det anden gang på blot en enkelt uge, at Grønlands Politi efterforsker et mistænkeligt dødsfald som som drab - tirsdag 31. januar blev en 82-årig kvinde nemlig også fundet dræbt i sin lejlighed i Nuuk. 

Grønlands Politi understregede ved middagstid i dag overfor KNR, at der ingen sammenhæng er mellem de to drab.

Fundet død i sin lejlighed

Ordensmagten modtog anmeldelsen om, at den 53-årige mand var fundet død i lørdags 4. februar. Manden blev fundet i sin lejlighed i en boligblok på J. H. Lytzensvej i Qaqortoq. 

- Da det ikke var muligt at klarlægge omstændighederne omkring dødsfaldet med tilstrækkelig sikkerhed, har Qaqortoq Politi fået kriminalteknisk og retsmedicinsk assistance fra Danmark, meddeler politiet i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ Politi efterforsker mistænkeligt dødsfald i Qaqortoq som drab

- Obduktionen af manden er nu færdig og har vist, at han ikke er død af naturlige årsager, og derfor efterforsker politiet nu sagen som en drabssag. 

Ifølge politiet er det ikke muligt på nuværende tidspunkt at fastslå et præcist gerningstidspunkt, men drabet er begået i tidsrummet imellem fredag den 3. februar om eftermiddagen og lørdag den 4. februar om morgen. 

Ingen anholdte

Politiet har foreløbig ikke anholdt nogen i sagen.

I drabssagen i Nuuk har en mand på 30 år været tilbageholdt i tre døgn. Han blev dog løsladt igen i lørdags, men er fortsat sigtet i sagen. Dermed er der heller ikke nogle anholdte i drabssagen i hovedstaden.

Ligesom i Nuuk er politiet i Qaqortoq meget interesseret i at høre fra alle, der har hørt eller set noget mistænkeligt.

I drabssagen i Nuuk blev en kvinde på 82 år dræbt af flere slag i hovedet med en tung genstand. Gerningsmanden gennemrodede derefter kvindens lejlighed for værdier, inden gerningsmanden har sat ild til den.

Den 30-årige blev anholdt og fremstillet i Sermersooq Kredsret onsdag 1. februar. Han blev sigtet for drab og ildspåsættelse.

LÆS OGSÅ Politiet: Derfor løslod vi drabssigtet mand

- Hvis politiet skal tilbageholde en person for kriminalitet, så skal man have en begrundet mistanke om, at kriminaliteten er begået. Det har vi sammen med anklagemyndigheden vurderet, at det har vi ikke haft i det her tilfælde, og derfor er han blevet løsladt, sagde vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard, der er leder af efterforskningen i lørdags.

Politiet har ikke flere kommentarer i sagen lige nu.