Politi må beholde gamle rifler

Grønlands Politi får ikke nye rifler, selv om flere af dem er gammel og udtjente, oplyser politiforenings-formand.
Det bliver ikke til udskiftning af politiets US Carabin-rifler med politiforliget. I stedet må Grønlands Politi nøjes med af få udskiftet eventuelle defekte rifler med samme type rifler fra et lager i Danmark.
28. december 2015 12:01

Politiet herhjemme kommer ikke til at få nye rifter, selv om riflerne har adskillige år på bagen.

Med politiforliget, som et flertal i Folketinget indgik i november, blev der lagt op til, at ‘rubustheden’ inden for politiet, inklusiv i Grønland, skal ‘øges’.

Men det omfatter ikke nye rifler til Grønlands Politi, selv om det ellers længe har været et ønske hos betjentenes fagforening, Grønlands Politiforening.

- I Grønland har vi nogle frygtelig gamle rifler, som vi bruger i vores politi-job ude på de små steder. Det hedder en US Carbine, og der har vi simpelthen fået ‘nej’ til, at de bliver udskiftet, fortæller Finn Jeppesen, formand for Grønlands Politiforening, til KNR.

Defekte rifler udskiftes med samme type

I stedet har Grønlands Politi fået lovning på, at alle rifler nu skal gennemgåes af en våbensagkyndig. Og de rifler, som viser sig defekte, kan i stedet blive udskiftet med rifler af samme type, som politiet i Danmark ikke selv benytter længere, men som skulle være fuldt træfsikre, lover Rigspolitiet over for Politiforeningen.

Det er ikke optimalt, mener Finn Jeppesen, som frygter, at det kan blive ‘kritisk i en skarp situation’. Men det er dog bedre end at stille med helt, defekte rifler, siger han.

- Så må vi få dem skiftet ud efterhånden, som riflerne går i stykker heroppe. Det er vi ikke helt trykke ved. Men vi har fået lovning på, at dem, man har i Danmark, fungerer fuldt ud. Så vi må skifte dem ud, så vi til stadighed har nogen, der virker.

Med politiforliget har Rigspolitiet dog givet lovning på en modernisering af politistationerne i Grønland, samt håndslag på nye køretøjer til Grønlands Politi.