Politi: Hold øje med jeres børn

Forældre til mindreårige skal sørge for, at deres børn ikke færdes alene ude om natten, lyder et opråb fra politiet i Qeqqa.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
25. juli 2015 17:53

Opfordringen kommer efter anmeldelser af tyverier af joller og gummibåde natten til fredag.

Desuden har der været brugstyverier fra bådene i lystbådehavnen i Sisimiut. Tyvene har stjålet rifler fra både, ammunition, påhængsmotorer og brændstof.

Politiets efterforskning viste at flere af gerningsmændene var børn under 15 år. Og nogle af disse børn har sniffet benzin og gas.

De sociale myndigheder er underrettet om situationen, oplyser politikommissær og regionsleder Johan Davidsen fra politiet i Qeqqa.

Læs også Qeqqata politi stopper unges hærgen

Han opfordrer forældre til at sørge for at mindreårige børn bliver hjemme:

- De seneste hændelser har påvist når flere børn begynder at begå brugstyverier smitter det af på andre børn. Og det kan koste forældrene dyrt i sidste ende, hvis der kommer erstatningskrav, siger regionslederen.

Johan Davidsen  opfordrer desuden bådejere til at gøre det mindre fristende at bryde ind i både:

- Det kan man gøre ved at sikre at motoren ikke umiddelbart kan starte. Hvis der er benzinbunke ombord, så kan de jo også blive stjålet, siger Johan Davidsen.

Udover at fjerne motor og benzindunke bør man også lade sin riffel blive derhjemme og ikke efterlade den i båden.

Der er stjålet omkring seks rifler i Sisimiut som ikke er fundet endnu. Men tomme hylstre fundet i en af de stjålne gummibåde viser, at der har været skudt med rifler, siger Johan Davidsen.

Læs også Nuuk: Tyve går efter Apple-produkter