Qeqqata politi stopper unges hærgen

To grupper af hver 8 unge fra Sisimiut er blevet dømt for en lang række kriminelle forhold, som har stået på siden 2012.
Skrevet af Martine Lind Krebs
10. marts 2014 10:22

Den ene af de to grupper består af unge fra 15 til 20 år, der stod tiltalt for tyveri, vold, brugstyveri, hærværk, besiddelse af euforisende stoffer og for brud på politivedtægten og færdselslovens bestemmelser. Dommene strakte sig fra advarsler til samfundstjeneste, betinget dom og bøde.

Den anden gruppe består også af 8 unge i alderen 17 til 20 år. De blev idømt domme fra advarsler til anstaltsanbringelse for røveri, hærværk, tyveri, brugstyveri, krænkelse af offentlig myndighed, trusler og brud på politivedtægten. I alt 20 forhold, som havde fundet sted fra januar 2012 til januar 2014.

I forbindelsen med anholdelserne af de unge, har nogen af dem fremsat trusler mod politiet, hvilket har ført til yderligere sigtelser.

Politikommissær Johan Davidsen nævner som eksempel, at en større gruppe unge sammen brød ind i en af butikkerne i Sisimiut. Han vil ikke betegne grupperne af unge som bander, men han slår dog fast, at de unges hærgen er noget, som der er blevet talt om Sismiut.

- Der er tale om unge kriminelle fra dårlige sociale forhold. Nogle af dem kendte vi i forvejen, siger han og indrømmer, at sagerne har betydet et stort stykke arbejde for Qeqqata Politi.

Nogle af de unge skal nu afsone deres straf i anstalten, og her vil Kriminalforsorgen forsøge at få dem i tale, så de ikke begår lignende kriminalitet i fremtiden.

- Når de har en måned tilbage af deres afsoningstid, så vil et medlem af Kriminalforsorgen tale med dem om, hvilke ressourcer, der er blevet brugt på sagen, det erstatningskrav, de står overfor, og om hvor de er henne om 5 år, siger Johan Davidsen.
 
Johan Davidsen oplyser, at der tillige er faldet dom i en sag om en række unge i Kangerlussuaq for lignede kriminalitet.