Nuuk: Tyve går efter Apple-produkter

Politiet i Nuuk har i den forgangne uge beskæftiget sig med både butikstyverier og indbrud, hvor tyvene er gået efter bærbare Apple produkter
Skrevet af Simon Uldum -
20. juli 2015 09:59

- Særligt har politiets fokus været rettet mod adskillige forhold om butikstyveri, hvor der bliver stjålet alt fra alkohol til jakker og bærbare Apple computere. Der har også været flere forhold vedrørende tyveri fra privatpersoner, hvor bl.a. et kamera blev stjålet. Der har også været flere indbrud, hvor der ligeledes blev stjålet bærbare computere af mærket Apple, oplyser Politiet i Nuuk.

 

Opfordrer til at sikre ens hjem mod tyveri

Derfor opfordrer politiet borgerne til ikke at forlade deres hjem med vinduer og døre stående åbne, ligesom man opfordres til at ringe til politiet, hvis man ser noget mistænkeligt.

Politiet opfordrer også borgerne til at henvende sig til personalet eller politiet, hvis man ser folk der stjæler fra butikker eller andre steder.

Pas på hælervarer

Politiet at gøre opmærksom på, at genstande der bliver solgt brugt, f.eks. Apple-produkter som iPhones, iPads og andre bærbare computere, kan være stjålet.

FAKTA Vær derfor opmærksom på om genstandene du køber er så billige, at man med rimelighed kan formode, at de er stjålet. Kontakt gerne politiet med serienummeret eller Imei nummer på det produkt du ønsker at erhverve dig. Således kan politiet undersøge om genstanden er stjålet og du har gjort en indsats for at undersøge om produktet er stjålet. Hvis man køber stjålne genstande er der tale om hæleri, hvilket er en kriminallovsovertrædelse.