Polar Seafood genåbner for indhandling i Aasiaat

Naalakkersuisoq for fiskeri Karl Lyberth løfter i et § 37 svar til partifællen Nikolaj Jeremiassen sløret for at Polar Seafood igen vil indhandle fisk i Aasiaat. Det sker på prøve efter rognsæsonen er afsluttet.
Skrevet af Peter Troelsen
14. maj 2013 13:59

Jeremiassen har spurgt Lyberth om, hvad han vil gøre ved den manglende indhandlingsmulighed i Aasiaat, og Lyberth forholder sig stort set ikke til problematikken, da det ifølge ham udelukkende er et anliggende mellem fiskere og producenter. Alligevel har naalakkersuisoq for fiskeri gode nyheder for fiskerne i Aasiaat-området. Da han i anden anledning havde møde med Polar Seafood kom talen ind på problematikken.

-Prøveperioden starter, når rognsæsonen slutter, og vil i første omgang vare frem til september måned. Herefter vil resultatet af prøveperioden blive evalueret, og viser det sig, at der er grundlag for det, så vil selskabet fortsætte ordningen, og dermed give fiskerne i Aasiaat mulighed for at indhandle torsk, rødfisk, havkat og hellefisk. Jeg håber at fiskernes og producenternes samarbejde i prøveperioden kan gøre ordningen permanent i fremtiden, fortæller Karl Lyberth.