Vivi Sørensen En pigedrøm bliver til virkelighed

Vivi Sørensen, der blandt andet er kendt for at stå bag KNR's populære ungdomsprogammer, er netop blevet færdiguddannet som skuespiller i Odense.
Foto © : Vivi Sørensen
Skrevet af Mads Pedersen
14. juni 2017 09:18

Travle dage venter Vivi Sørensen, der de næste tre dage skal spille et teaterstykke i Skuespilhuset i København, som er en del af Det Kongelige Teater.  

Vivi Sørensen har tilbragt de sidste fire år på Skuespillerskolen ved Odense Teater. Hun beskriver årene som glædelige, men også hårde. Men nu er hendes pigedrøm ved at blive til virkelighed.

På lørdag får hun nemlig sit uddannelsesbevis og kan derefter kalde sig for uddannet skuespillerinde. Og til spørgsmålet om, hvor glad hun er, svarer hun:  

- Nuan. Det er ikke sådan at jeg vil skrige: NUAAAN!, men sådan ned-på-jorden-nuan, siger den nyudklækkede skuespillerinde med et grin. 

Fløjet afsted

De sidste fire år har budt på op og nedture. Den danske livstil, som hun ikke var vant til, og sproget som hun ikke benyttede sig af til daglig, har været hårde at vænne sig til og hjemve har fyldt meget. Men nu har det hele betalt sig.  

- Jeg har svært ved at tro på, at de fire år allerede er gået, siger hun med et grin.

Tirsdag, onsdag og torsdag skal Vivi Sørensen sammen med andre skuespillerelever vise teaterstykket Tartuffe, som er en komedie i Skuespilhuset i København. En scene, som de fleste skuespillere drømmer om at optræde på.

- Jeg er meget taknemmelig, for det kan åbne muligheder. Det er der, hvor folk fra skuespillerverdenen kan komme og se os, siger hun. 

Foto © : Vivi Sørensen
"Skal jeg vise et nummer"? spurgte Vivi før moren tog billedet. 

Skal videreuddanne sig

Før Vivi tog afsted til Danmark for at blive skuespiller blev hun kendt for at være vært på populære ungdomsprogrammer som Supro Show og Sofa Aappalaartoq.

Hun har også stået bag de debatskabende og underholdende udsendelser Tillerneq og Labrador Kangian'. Sidstnævnte program vakte stor opsigt i Grønland med blandt andet politisk satire.  

LÆS OGSÅ Maskedanser ny leder af skuespillerskolen

Rejser ud i verden

Folk som glæder sig til, at Vivi Sørensen kommer tilbage til Grønland må vente lidt endnu. Hun er nemlig blevet optaget på en masteruddanelse som instruktør i Ottawa University i Canada, som varer de næste to år. 

Ifølge skuespilleren er det på tide, at vi i Grønland selv instruerer de teaterstykker, der bliver formidlet, istedet for at hente instruktører udefra. 

- Når jeg kommer hjem til Grønland vil jeg have styrke og være i stand til at lave teaterstykker. Det er på tide, at vi selv fortæller vores fortællinger. 

Men før hun flytter midlertidigt til Ottawa, skal hun hjem til Grønland på ferie.   

- Jeg glæder mig virkelig til, at jeg skal hjem til Nuuk næste uge, siger Vivi Sørensen.

LÆS OGSÅ Skuespillerelev laver forestilling om juridisk faderløse