PFA Soraarneq lukker til nytår

Til nytår lukker PFA Soraarneq og cirka 6400 kunder skal overflyttes til PFA Pension i Danmark.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
05. maj 2017 06:50

Det ligger nu fast at PFA Soraarneq lukker og kunderne overføres til PFA Pension i Danmark. Det meddeleler PFA Pension en pressemeddelelse fredag.

Direktør i PFA Soraarneq, Lis Hasling, bekræftede sidste sommer, at der forelå planer om at flytte PFA Soraarneqs cirka 6400 kunder med pensionsopsparinger på omkring 1,2 milliarder over i det danske selskab PFA Pension.

LÆS OGSÅ PFA Soraarneq vil flytte pensioner til Danmark

Nu er beslutningen endelig truffet på selskabets generalforsamling, og PFA Soraarneq lukker til nytår.

Skal sikre lavere omkostninger og flere produkter

Bestyrelsesformand i PFA Soraarneq, Niels Nielsen, udtaler i pressemeddelelsen:

- PFA Soraarneq har de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel fra kunderne efter nye produkter og et øget
behov for digitale løsninger. Det vil vi meget gerne imødekomme, men det er dyrt at udvikle, og vi ønsker ikke, at
kunderne skal betale for det gennem højere omkostninger.

- Derfor har bestyrelsen og repræsentantskabet i PFA Soraarneq indstillet til generalforsamlingen at overdrage kunderne i PFA Soraarneq til PFA Pension, der allerede har udviklet produkterne, udtaler Niels Nielsen.

LÆS OGSÅ PFA Soraarneq udskyder flytning

Pressechef i PFA Pension, Kristian Lund Pedersen, oplyser til KNR, at selskabet nu vil gå i dialog med kunderne om hvilke muligheder, de har i forbindelse med lukningen.

Nedlukning kræver Finanstilsynets godkendelse

PFA Pension er ifølge pressemeddelelsen Danmarks største kommercielle pensionsselskab med over 500 mia. kr. under forvaltning og mere end ca. 1,2 mio. pensionskunder.

PFA Pension forventer at få Finanstilsynets og erhvervsministerens godkendelse til nedlukningen. Finanstilsynet skal blandt andet sikre at kunderne ikke stilles dårligere efter flytningen af deres opsparinger.

Ifølge PFA Soraarneqs hjemmeside ejer PFA Pension 76 procent af aktierne i PFA Soraarneq. Resten ejes af Foreningen Soraarneq, og foreningens medlemmer er en række selvstyreejede virksomheder som blandt andre Tele Greenland og Royal Arctic Line samt en privat virksomhed som Grønlandsbanken.