- Da det ser mere og mere grumset ud i sagen om den obligatoriske pensionsordning, indkalder et samlet opposition Naalakkersuisut til et åbent samråd, skriver oppositionspartierne i en fælles pressemeddelelse.Foto: Malik Brøns

Pensionsopsparing: Oppositionspartier indkalder Vittus Qujaukitsoq i samråd

En samlet opposition vil have Naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq, til at forklare sig om den obligatoriske pensionsordning.

6.628 borgere har ikke indbetalt penge nok til den obligatoriske pensionsordning. Derfor er Skattestyrelsen gået i gang med at opkræve de manglende beløb.

Det betyder, at de 6.628 borgere skal betale mere via skat i år for at leve op til loven om at spare op til egen pension.

Borgerne hæves mellem to og seks procent i skat alt efter, hvor stor en indkomst de har.

Og nu er sagen blevet for meget for oppositionen, der indkalder naalakkersuisoq for finanser Vittus Qujaukitsoq i samråd. 

- Da det ser mere og mere grumset ud i sagen om den obligatoriske pensionsordning, indkalder en samlet opposition Naalakkersuisut til et åbent samråd, skriver oppositionspartierne i en fælles pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Organisationer: Der skal gøres noget ved pensionsproblemet

Inuit Ataqatigiit, Partii Naleraq, Atassut og Samarbejdspartiet stiller nemlig alle spørgsmålstegn ved, om reglerne i loven er fulgt:

- Som en samlet opposition håber vi, at andre partier vil bakke op om vores ønske, så vi kan sikre, at borgernes rettigheder, eventuelle fejl under sagen eller mulige optimeringer i loven kan sikres hurtigst muligt, skriver partierne.

Tvungen pensionsopsparing trådte i kraft sidste år

De godt 6000 borgere, der ikke har fået sat nok penge til side til pension, er ofte dem, som ikke har en pensionsaftale via jobbet, forklarede Sivert Larsen, der er souschef i Skattestyrelsen til KNR tidligere på ugen. Men det er vidt forskellige brancher og erhverv, de befinder sig i.

- Vi har ikke et helt klart billede af det her, men vi har et indtryk af, at det er høj som lav, der ikke har opfyldt den her opsparingsforpligtelse, sagde han. 

Den tvungne pensionsopsparing trådte i kraft den 1. januar 2018, og det er først i år, at Selvstyret og Skattestyrelsen får folk til at indbetale til deres pension via en højere trækprocent.

Der er ikke sat dato på samrådet. Oppositionspartierne venter på nuværende tidspunkt svar fra Siumut og Naalakkersuisoq for Finanser om indkaldelsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt