Patrick Abrahamsen vil ro i et helt døgn: Det er gået op for mig, at det er noget af en udfordring

På kulturnatten vil Patrick Abrahamsen forsøge at ro i et døgn for at samle penge ind til et projekt i Tasiilaq.
Patrick Abrahamsen kommer fra Tasiilaq og håber, at roningsprojektet kan gavne den østgrønlandske by. Foto © : Lasse Nymand Pedersen
10. januar 2023 11:25

Intet mindre end 24 timer vil Patrick Abrahamsen ro på en maskine i Fitness.gl i Nuuk til kulturnatten 21. januar.

Det er et mål, Patrick Abrahamsen har sat sig, efter at have roet i lidt under et år. Først gennemførte han en halv maraton i roning, derefter et maraton, og så hørte han om andre ude i verden, der havde roet i et helt døgn.

- Efter en uge eller tos tænkepause, tænkte jeg, 'hvorfor ikke'. Så svært kan det ikke være. Det er så et lille års tid siden, og det er gået op for mig undervejs, at det er noget af en udfordring alligevel, siger Patrick Abrahamsen.

Til daglig arbejder 43-årige Patrick Abrahamsen som hoist operatør ved search og rescue-holdet i Air Greenland.

Men det ambitiøse roningsprojekt er hans eget værk, som han håber kan gavne Tasiilaq, hvor han er fra.

Målet er nemlig, at en eller flere virksomheder vil donere penge per kilometer, han ror. Og selvom der endnu ikke er en virksomhed, der har meldt sig på banen, er Patrick Abrahamsen fortrøstningsfuld.

Støtte et projekt for unge

Pengene skal gå til den socialøkonomiske virksomhed Siu-Tsiu i Tasiilaq, der hjælper unge, som står udenfor uddannelses- og arbejdsmarkedet, til at blive klar til en uddannelse eller arbejde.

- Projektet går ud på, at der findes den her gruppe af unge, som for eksempel efter folkeskolen ikke rigtig er kommet videre, og mange af dem havner måske i kedsomheden og har brug for moralsk støtte og andre former for støtte til at blive skubbet i den rigtige retning, forklarer Patrick Abrahamsen.

På kulturnatten vil Patrick Abrahamsen derfor være at finde i et døgn i romaskinen i Fitness.gl i Nuuk, hvor han vil svinge armene for Tasiilaq.

LÆS OGSÅ Kulturnat 2022 er aflyst

Og indtil da vil Patrick Abrahamsen træne videre til det ambitiøse mål, som er at ro mellem 150 og 200 kilometer på de 24 timer. Hans seneste rekord var i december, hvor Patrick Abrahamsen roede i 12 timer fra klokken 20 til klokken 8 om morgen.

- Og jeg tror også, at hvis man så nogle af de video overvågningsklip, der vil være fra fitness.gl inde i midtbyen i Nuuk, så vil man se nogle sjove ting. Mig der sidder på romaskinen og næsten sover samtidig, men fortsætter med at ro på trods af, at jeg var meget træt, siger Patrick Abrahamsen.

Hvis man er i Nuuk på kulturnatten kan man altså opleve Patrick Abrahamsen i aktion i Fitness.gl, ellers kan arrangementet også følges på nettet, da det livestreames.

De forrige år har kulturnatten været aflyst på grund af corona, men i år løber det af stablen lørdag 21. januar.