Partierne mister profiler inden valget i april

Der er Kun et par måneder til, der er valg til landets fire kommunalbestyrelser, og der er splittelse at spore i to af partiernes afdelinger i Qaasuitsup kommunia.
Skrevet af Oline I. Olsen
11. januar 2013 06:07

Atassuts medlem af kommunalbestyrelsen, 1. viceborgmester Timooq Mølgaard, og Kattusseqatigiit Partiats medlem af kommunalbestyrelsen, Abel Karlsen forlader nu deres partier.  Utilfredshed med ledelsen og manglende samarbejde er begrundelsen fra begge lokalpolitikere.

- Jeg ser ikke længere andet udvej end at forlade partiet, siger Timooq Mølgaard, der er medlem af det vigtige økonomiudvalg i Qaasuitsup kommunia, om sit beslutning, og han er ikke den eneste der melder sig ud af sit parti. Kattusseqatigiit Partiiats medlem af kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia, Abel Karlsen melder sig også ud sit gamle parti.

- Jeg er utilfreds med partiets ledelse og forlader derfor Kattusseqatigiit Partiiat, siger Abel Karlsen.

For det går ikke godt nok i de to forskellige partiers afdelinger, begrunder de to der melder sig ud af henholdsvis Atassut og Kattusseqatigiit Partiit.

- Partiets bestyrelse i Ilulissat har haft problemer med overhovedet at have et fuldtalligt bestyrelse i de seneste par år, fortæller Abel Karlsen og forklarer at der kun har siddet en formand og næstformand, og at han savner opbakning fra et bagland i sit arbejde i kommunalbestyrelsen.

Timooq Mølgaard har også manglet opbakning fra Atassuts hovedbestyrelse, da afdelingen i Qeqertarsuaq er nærmest ikke eksisterende.

- Jeg kan ikke alene opretholde afdelingen i Qeqertarsuaq, hvis jeg ikke får hjælp fra partiets hovedbestyrelse, siger Timooq Mølgaard. Og begge kommunalpolitikere mener at partierne slet ikke er forberedt til kommende kommunalvalg, og det var dråben, der fik bægret til at flyde over. 

- Jeg har ellers opfordret til at vi i god til forbereder os til valget, men desværre er det ikke blevet til virkelighed, siger Timooq Mølgaard, der smækker med døren til Atassut.

Formanden for Kattusseqatigiit Partiaat Anthon Frederiksen ærgrer sig over at Abel Karlsen forlader partiet, og han erkender at der er problemer med partiets eneste lokalafdeling.

- Han begrunder sin exit med at der er problemer med afdelingens bestyrelse i Ilulissat. Og ja, det kan jeg godt genkende, siger Anthon Frederiksen og fortæller, at Kattusseqatigiit Partiiat skal afholde generalforsamling til februar i Ilulissat.

- Her skal vi også drøfte problemerne, siger Anthon Frederiksen og forklarer at partiet i mange år ikke har kørt med afdelinger i kysten men med personlige støtte og kontakter.

Atassuts formand Gerhardt Petersen beklager at Timooq Mølgaard melder sig ud af partiet, men imødegår kritikken fra Timooq Mølgaard. Den nye hovedbestyrelse i Atassut har nemlig været med til genetablere flere afdelinger i kysten, siger han.

- Afdelinger på kysten, der tidligere har været i stå er nu genoprettet, og det er selvfølge glædeligt, siger Gerhardt Petersen der erkender at afdelingen i Qeqertarsuaq er i stå og at der har været kommunikationsbrist med Timooq Mølgaard.

- Jeg kan læse ud fra hans meddelelse at kommunikationen ikke har været det bedste, andre midler som telefon kunne havde været i brug, siger Gerhardt Petersen.

Atassut har dermed nu kun to medlemmer i kommunalbestyrelsen, mens Kattusseqatigiit partiiat har et medlem tilbage i Qaasuitsup kommunia.