Palle: Vi hjælper gerne de studerende, sammen med kommunerne

Det har i flere år været problematisk for hjemvendte studerende at finde pasning til deres børn. Det har afholdt mange fra at vende hjem og bruge deres nyerhvervede viden til gavn for Grønland og grønlænderne. Det springende punkt har været daginstitutionspladser og pædagoger. Der har ganske enkelt været for få af begge dele.
Skrevet af Peter Troelsen
07. februar 2013 11:10

Naalakkersuisoq Palle Christiansen, der genopstiller for Demokraterne ved det kommende valg til Inatsisartut, kan fint se problemet, men kan kun løse det med hjælp fra landets fire kommuner. Børnepasningen er nemlig et kommunalt anliggende her i landet.

-Det er et meget stort minus, at vi ikke kan få vores studerende hjem fra udlandet på grund af situationen på børnepasningsområdet. Hvis kommunerne er med på det, kan vi måske løse det i fællesskab. Vi kan i enkelte situationer, som denne, være med til at finansiere bygningen af institutioner, hvor vi betaler halvdelen og kommunerne resten. Det håber jeg, at man fra kommunernes side vil medvirke til, fastslår Palle Christiansen overfor knr.gl.

Det er dog ikke kun bygninger, der skal til for at sikre pasningen af de store mængde børn, der er i det grønlandske samfund. Der skal også pædagoger til, og allerhelst uddannede pædagoger. Det skorter på den slags i Grønland, og hvis vi skal have løst landets pasningsproblemer, skal der uddannes flere pædagoger, og de pædagoger, vi allerede har, skal sikres efteruddannelse.

-Vi har via den seneste overenskomst med pædagogerne sikret, at der sættes flere midler af til efteruddannelse, og vi har arbejdet hårdt på at få øge kapaciteten på pædagogseminariet i Ilulissat. Vi skal ganske enkelt have flere pædagoger for at sikre kvaliteten af de tilbud, vi giver til børnene i vores institutioner. Hvis ikke det er i orden, får vi heller ikke vores studerende i udlandet til at vende hjem igen, fastslår Palle Christiansen.