Denne lørdag, 25.juni, skal partiet holde en ekstraordinær generalforsamling, hvor der skal peges på en ny formand. Foto: KNR / Malik Brøns

På lørdag skal Naleraq vælge en ny formand

På et møde onsdag eftermiddag har Naleraq fundet en dato for deres ekstraordinære generalforsamling. Mandag ønskede Hans Enoksen at træde tilbage med øjeblikkelig virkning på grund af personlige årsager.

Naleraq skal finde en ny formand.  

Mandag aften, dagen før nationaldagen, meddelte partiet, at Hans Enoksen ønskede at træde tilbage som formand for Naleraq med øjeblikket virkning.

Det er endnu ikke blevet forklaret hvorfor han har valgt at træde tilbage, men partiet skriver i en pressemeddelelse, at man håber på forståelse fra pressen såvel som befolkningen, om at de tunge personlige årsager følger behovet for privatliv.

På nuværende tidspunkt er Ruttsi Lynge Lennert fungerende formand. 

Denne lørdag, 25.juni, skal partiet holde en ekstraordinær generalforsamling, hvor der skal peges på en ny formand. Det har partiet bestyrelse netop besluttet onsdag eftermiddag. Mødet starter klokken 8.00.

Naleraq har også besluttet, at den ekstraordinære generalforsamling skal foregå digitalt, altså at partiet skal holde mødet over et video-opkald.

- Administrationen har drøftet med lokalafdelingerne, hvor man har besluttet at holde den ekstraordinære generalforsamling så snarest muligt, siger Ruttsi Lynge Lennert.

Ruttsi Lynge Lennert er ikke bekendt med hvem, der vil stille op til formandsposten. Hun vil selv stille op, hvis nu der blot vil være en kandidat, der stiller op til partilederposten.

- Hovedbestyrelsen har opfordret mig til at stille op, siger hun til KNR.

Valg mellem Pele Broberg og Jens Napaattooq

KNR har været i kontakt med Pele Broberg, der er medlem af Inatsisartut for partiet og en markant debattør om hans mulige kandidatur. Han vil dog ikke sige om, han stiller op.

Chefredaktør på AG, Christian Schultz-Lorentzen spår overfor Sermitsiaq.ag, at det bliver en kamp om formandsposten mellem Pele Broberg og Jens Napaattooq.

- Mest sandsynligt er det, at det bliver en af partiets to markante profiler, altså Pele Broberg eller Jens Napaattooq, der skal køres i stilling. Alt andet vil være en kæmpe overraskelse, siger Christian Schultz-Lorentzen, der vurderer, at sidstnævnte står stærkest.

Hans Enoksen var med til at stifte Partii Naleraq i 2014 og har siden været formand for partiet.

Politikeren har en lang politisk karriere bag sig. Blandt andet som formand for Naalakkersuisut fra 2002 til 2009 for partiet Siumut.

Hans Enoksen har også været formand for landets folkevalgte forsamling, Inatsisartut, i to omgange for Naleraq.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl