Island Games: Overrasket Jens-Frederik Nielsen vandt guld

Deltagerne fra Grønland har taget i alt seks medaljer med hjem i år.
Skrevet af Nukaaka Tobiassen
18. juli 2023 11:29

Sportsfolk fra de europæiske, sydatlantiske og caribiske øer afsluttede fredag Island Games med en masse konkurrencer på den britiske ø Guernsey. 

Grønland var repræsenteret med omkring 40 deltagere.

32-årige Jens-Frederik Nielsen blev mester i herrernes single i badminton i fredags. En sejr, der kom som en stor overraskelse for ham.

- Jeg havde slet ikke regnet med at vinde og især ikke i den allersidste kamp. Men det lykkedes alligevel, siger Jens-Frederik Nielsen.

- Det fordobler nok min glæde. Vi er meget glade for det. Og det er sådan, at man altid bliver gladere, når man ikke har haft forventninger, siger han.   

Mesteren har 20 års badmintonerfaring bag sig, som inkluderer 14 års erfaring som landsholdsspiller. Alligevel havde han ikke forventet at bringe en guldmedalje med hjem i år.

- Det kan godt være hårdt og tungt at træne, fordi at jeg selvfølgelig er en travl mand og en familiefar. Men det kan godt betale sig at give den en skalle, selv på lidt tungere dage, forklarer Jens-Frederik Nielsen.

Tilfredsstillende resultater

Island Games holdes hvert andet år, men på grund af corona er det ikke blevet holdt siden 2019.

Deltagerne fra Grønland har taget i alt seks medaljer med hjem i år. I 2019 blev det til otte medaljer. Formanden for Grønlands Idrætsforbund, Bolethe Stenskov, er dog tilfreds med resultatet.

- Selvfølgelig kunne man gøre det bedre, men de har gjort deres bedste. Vi har for eksempel vundet to guldmedaljer i badminton, hvor vi vandt en guldmedalje sidste gang. Og det viser, at man har forberedt sig godt, siger Bolethe Stenskov.

Hun mener, at der er en grund til, at der er hentet færre medaljer med hjem fra Island Games i år. 

- Deltagerne fra andre lande har haft mulighed for at konkurrere med hinanden hele året, hvorimod vores deltagende ikke har haft samme mulighed, forklarer Bolethe Stenskov.

29-årige Sara Lindskov Jacobsen fra Grønland blev mester i damesingle. Grønlandske sportsfolk deltog i syv forskellige sportsgrene.

Det Island Games-arrangement bliver i 2025 på den skotske ø Orkney.