Island Games: Grønland får klassemodstander til opvarmning i fodboldturneringen

Nedtællingen til sommerens Island Games er i fuld gang. Nyoprykkere til 1. division i Danmark bliver Grønlands modstander i opvarmningen til fodboldturneringen.
Morten Rutkjær 2021
Fodboldlandsholdet får svær modstander til testkamp før Island Games Foto © : KAK
Skrevet af Noah Mølgaard
25. juni 2023 10:30

Det grønlandske fodboldlandshold skal spille mod B93 5. juli i Nykøbing Sjælland. Det er dagen før afrejsen til den britiske ø Guernsey, hvor sommerens Island Games bliver afholdt fra 8. juli.

Grønlands landstræner Morten Rutkjær har haft sin aktive fodboldkarriere i B93 og har spurgt, om de er interesserede i at spille mod det grønlandske landshold.

- Og lige nu i Danmark er det grønlandske landshold meget populære. Der er meget fokus på det grønlandske fodboldlandshold. Så det gør, at de sagde ja med det samme, siger Morten Rutkjær til KNR.

Grønland er kommet i pulje med Bermuda, Orkney og den norske ø Froya. Kampen mod B93 bliver derfor en kærkommen lejlighed til at teste holdet, inden det går løs ved Island Games.

- Det bliver en kamp, hvor vi bliver overmatchet, siger Morten Rutkjær.

- Jeg har bevidst valgt et godt hold. Vores spillere får en halvleg hver. Men de skal også op i en gear, der er højere, end de plejer at være. Men det gør også, når vi kommer til Island Games, så er vores modstandere en smule dårligere end B93. Og der er mine spillere klar til at gå i krig mod de tre modstandere, vi har til Island Games, vurderer Morten Rutkjær.

Det er nu lykkedes for landstrænerteamet at få indsamlet informationer om deres kommende modstandere ved Island Games.

- Det er tre stærke hold, men jeg tror, at vi har en chance mod alle tre, slutter Morten Rutkjær.