Her er løbeholdet til Island Games

Løbelandstræner Uju Petersen har udtaget fire mænd og to kvinder til sommerens Island Games.
Hans Brummerstedt bor nu og træner i Danmark Foto © : Hans Brummerstedt
Skrevet af Noah Mølgaard
23. maj 2023 10:46

Grønlands delegation til sommerens sportsstævne for små ø-samfund, Island Games, vil tælle 74 sportsfolk og ledere, hvor løbeholdet tæller syv personer med deres leder.

Bruttotruppen, som bestod af otte mænd og seks kvinder, er blevet skåret ned efter flere test og tæller nu fire mænd og to kvinder.

- Der blev foretaget løbetest ud fra betingelser, der er stillet fra Grønlands Idrætsforbund. Herrerne fra bruttotruppen lå meget tæt på hinanden, og jeg har foretaget flere vurderinger i samarbejde med min assistent Flemming Enequist, siger løbelandstræner Uju Petersen til KNR.

Løbelandshold til Island Games

Nivi Geisler, Nuuk
Rikke Rysgaard, Ilulissat
Rene Anda Nielsen, København (Nuuk)
Michael Clasen, Nuuk
Inuk Møller, Aarhus (Nuuk)
Hans Brummerstedt, København (Nuuk)

Træner: Uju Petersen


Nåleøjet

Og kun to kvinder slap gennem nåleøjet.

- Vi skulle tilpasse udtagne løbere til de distancer, vi stiller op i til Island Games. Vi har også lyttet til løbernes ønsker under udtagelsesprocessen, fortæller Uju Petersen.

Distancerne 5.000 meter og 10.000 meter løbes på løbebane, mens halvmaraton på 21 kilometer løbes på vejene på den britiske ø Guernsey, hvor Island Games bliver afholdt.

Manglende erfaringer på løbebane kan også blive en udfordring, da Grønland stadig ikke råder over løbebaner.

- Vi har desværre været for sent ude til at søge sponsorater og må tage den situation, som den er, siger Uju Petersen og fortsætter:

- Men til vores held er der tre mandlige løbere, der for tiden er bosat i Danmark. Det er Rene Anda Nielsen, Inuk Møller og Hans Brummerstedt. De har suppleret deres træning på almindelige veje med træning og konkurrencer på løbebane, som vi er meget glade for.

Hurtigere løbere

Løbeskoene skal kridtes godt til inden Island Games.

Mændenes vinder-tid ved sidste Island Games på 5.000 meter er 15 minutter og 24 sekunder, og 10.000 meter guldet blev vundet i tiden 32 minutter og seks sekunder.

- Jeg er især spændt på, hvordan Rene Anda Nielsen vil klare sig, fordi han tidligere har deltaget ved Island Games. Vi håber på en overraskelse, når de skal løbe længere distancer, siger Uju Petersen.

Grønland har tidligere vundet medaljer i løbekonkurrencer ved Island Games hos mænd og kvinder.