Opråb fra fodboldlandstræner: Spillerne skal være i bedre form

Bruttolandsholdet i fodbold har holdt træningssamling i Nuuk. Spillere mangler kamptræning, påpeger landstræner
Morten Rutkjær Nuuk 2021
Morten Rutkjær er i dialog med klubber for at hæve klubtræningen op på et højere niveau Foto © : KAK
Skrevet af Noah Mølgaard
25. juni 2021 08:57

Spillere på det grønlandske fodboldlandshold skal være i markant bedre fodboldform.

Det er beskeden fra landstræner i fodbold, Morten Rutkjær, efter træningssamlingen i Nuuk i sidste uge.

- Spillernes fodboldmæssige form er ikke på det niveau, jeg ønsker. Der er lang vej endnu, siger landstræner Morten Rutkjær til KNR og uddyber:

- De er i god form, men ikke fodboldform blandt andet på det tekniske og taktiske plan. Teknikken og det taktiske mangler i forhold til, at der ikke er nok træninger og kampe for tiden, siger Morten Rutkjær.

Der er altså ikke tale om, at spillerne er for tykke - men de er for dårlige til at spille fodbold, mener landstræneren. 

LÆS OGSÅ Fodboldlandshold: Vi skovler sne og træner hårdt

Men det var noget af et amputeret landshold, han kunne præstere under træningssamlingen i sidste weekend.

Coronasmitte i Nuuk gjorde, at rejser til og fra hovedstaden blev lukket. Og flere spillere i Nuuk var i karantæne, fordi de havde været med til kaffemik, hvor en coronasmittet havde været.

LÆS OGSÅ Fodboldlandsholdet skal spille mod FC Nordsjælland

Men afbud eller ej så mener landtræner Morten Rutkjær, at klubtræninger skal få pulsen endnu højere op og sætte spilforståelse op på et højere plan, når der trænes på kunstgræsbaner.

Dygtigere trænere

- Jeg er nu i dialog med klubberne om, at der skal være bedre træningsmiljø. Spillerne skal være i bedre forfatning, end de var til træningssamlingen, siger Morten Rutkjær.

- Hvordan skaber man et bedre træningsmiljø?

- Der skal være en stabil gruppe af spillere på 16-18 stykker, der møder til træning hver gang. Og trænerne skal blive dygtigere til at lave den rigtige form for træning med blandt andet fysisk træning. Det betyder ikke, at man skal løbe langt. Det handler om at lave de rigtige øvelser, siger Morten Rutkjær, der til daglig arbejder som akademiansvarlig Holbæk Sportsakademi.

Bruttolandsholdet mødes igen til fodbold GM i Ilulissat i begyndelsen af august, hvor der bliver udtaget et landshold på 22 spillere umiddelbart efter GM.

Landsholdet skal på træningstur i Danmark i september, hvor de blandt andet skal spille mod Superligaholdet FC Nordsjælland.