Olsvigs første politiske sag bliver justitsområdet

Det nyvalgte folketingsmedlem for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, flytter bopæl til København – men der bliver ikke tale om permanent flytning.
Sara Olsvig Foto © : KNR
Skrevet af Noah Mølgaard
16. september 2011 07:22

Det er ikke mere end otte måneder siden Sara Olsvig besluttede sig for at bliver politiker. Det skete på opfordring fra Inuit Ataqatigiit. Og nu skal hun ned til Christiansborg gøre sig klar til Folketingets åbning den 4. oktober.

Hun virker klog og taler flydende grønlandsk og dansk. Det var blandt argumenterne fra vælgerne, da KNR tog pulsen af valgkampen forleden og mødt en der havde besluttet sig for stemme på Sara Olsvig. Han var ikke den eneste, for hun blev den store stemmesluger for Inuit Ataqatigiit og skal de næste fire år være medlem af Folketinget.

- Min første politiske sag bliver formentlig justitsområdet, siger Sara Olsvig til KNR.gl.

- Den lange sagsbehandling af kriminalsager og kommunefogedernes vilkår er under al kritik. Derfor vil jeg som en af de allerførste kigge på justitsområdet, siger det nyvalgte folketingsmedlem. Men en hurtig overtagelse af justitsområder bliver der næppe tale om.

- Det er et meget tungt område og der er stort behov for udvikling af området, siger Sara Olsvig.

Den 32-årige IA’er tog hul på den politiske løbebane i 2007, da hun blev ansat i Den Nordatlantiske Gruppe, som bliver forkortet til DNAG. Og hun blev ansat i det daværende selvstyresekretariat, da hun som nyuddannet antropolog rejste hjem i begyndelsen af 2009. Hun blev efter indførelsen af selvstyret ansat i inuit organisationen ICC.

- Der er også meget politik i arbejdet under ICC. Og jeg har også været meget fristet af at blande mig i politik i et par år. Jeg synes, at det er utrolig spændende at man med sine holdninger og viden kan påvirke udviklingen, siger Sara Olsvig, der efter de første to år efter hjemkomsten har søgt sit politiske ståsted.

- Så blev jeg kontaktet af IA i februar i år og det tog heller ikke lang tid for mig at sige ja til at stille op for IA, siger Sara Olsvig.

Nu flytter hun bopæl til København og har besluttet sig for at koncentrere sig om sit arbejde i Christiansborg.

- Men der er stadig et par sager som jeg skal have afsluttet for ICC. Nu skal jeg tage ned til Christiansborg for at finde mine kommende samarbejdspartnere. Der skal indgåes valgforbund for at kunne deltage udvalgsarbejdet og jeg er selvfølgelig meget interesseret i at fortsætte vores samarbejde med Færøerne, siger Sara Olsvig, der har boet i Aasiaat og Sisimiut i sin barndom og ungdomsår.

Hendes forældre er lærer Lars Olsvig, der også var landsholdsspiller i fodbold i sine unge dage. Hendes mor er danskfødte Anne Mette Olsvig, der er projekt ansvarlig for den levende boplads i Qasigiannguit, hvor Lars Olsvig oprindelig kommer fra og hvor de bor i dag.