Olsvig og Enoksen tager afstand fra Lars-Emil

Lars-Emil Johansens kritik af Kim Kielsens arbejde vækker ikke glæde hos koalitionen.

Lars-Emil Johansen bør respektere de beslutninger der er taget i Inatsisartut, mener Inuit Ataqatigiit.

Koalitionspartner, formanden for Partii Naleraq, Hans Enoksen, mener at den interne konflikt i Siumut tager kræfter fra koalitionens arbejde.

LÆS OGSÅ Har koalitionen et politisk grundlag eller ej?

Sådan lyder reaktionerne fra Siumuts koalitionspartnere efter Kim Kielsens og Lars-Emil Johansens offentlige skænderi i sidste uge.

- Vi er trætte af fremgangsmåden, siger Hans Enoksen om de to toppolitikeres verbale hanekamp.

Hans Enoksen, der tidligere selv har været formand for Siumut, peger på veteranen Lars-Emil Johansen, som den ansvarlige.

LÆS OGSÅ Lars-Emil Johansens politiske fnidder-fnadder

- Jeg vil ikke skjule, at Lars-Emil antænder mange ting, blandt andet når han føler, at han får frataget magt, så angriber han dem, han har tabt til. Det har jeg personligt oplevet flere gange, siger naalakkersuisoq for fiskeri og formanden for Partii Naleraq, Hans Enoksen, der mener, at konflikten sår tvivl om hele det politiske grundlag i koalitionen.

Lars-Emil Johansen sagde i sidste uge til avisen Sermtisiaq, at Siumut burde have beholdt social- og fiskeriområdet, som Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq fik under dannelsen af den nye koalition.  

Johansen sagde videre til Nuuk TV, at Inuit Ataqatigiit slet ikke stillede krav om at få socialområdet, som normalt er vigtigt for Siumut. Men den udlægning passer ikke, siger IA-formand, Sara Olsvig. 

LÆS OGSÅ Lars-Emil Johansen revser sin partiformand

- Det vil jeg stærkt tilbagevise. Inuit Ataqatigiit gik netop ind i koalitionsforhandlinger, med det for øje, at socialområdet skal løftes i hele landet, siger naalakkersuisoq for socialområdet, Sara Olsvig.

Hun vil ikke blande sig i de interne forhold i Siumut. Men, hun vil godt forholde sig til, den måde Lars-Emil Johansen optræder som formand for Inatsisartut.

- Som formanden for landets parlament skal han selvfølgelig respektere de beslutninger, de Inatsisartut han er formand for, har taget, siger Sara Olsvig.

Formanden for Partii Naleraq mener, at man bruger en masse kræfter på konflikter, som man istedet kunne have brugt på at lave politik til gavn for borgerne.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!